DEZE MAAND: Een terugblik op 2017

Gelukkig nieuwjaar! Laten we met z’n allen hopen dat dit jaar beter wordt dan het jaar hiervoor. Niet omdat ik 2017 zo’n flutjaar vond – ieder jaar heeft zijn hoogte- en dieptepunten – maar om zoals altijd naar een beter jaar te streven.

En dat begint bij goede voornemens, toch? Heb jij ze? Ik ben er al lang geleden mee opgehouden. Liever neem ik een realistische kijk op het komende jaar dan dat ik daar mijn creativiteit over laat losgaan. Doelen stellen is daarentegen geen slecht idee, als je daarvoor een echte poging toe doet.

Om mijn toekomst te schetsen, duik ik in de cijfers. Voor ik dat doe, wil ik even heel enthousiast vertellen dat ik mijn eerste doel van het jaar al gehaald heb. Begin december kwam ik op het idee om maandelijks dit soort artikelen te publiceren en daartussen wekelijks te bloggen. Wonderbaarlijk is dat gelukt! Sinds lange tijd heb ik weer consequent gepost.

fireworks-4th-july-mcig.jpg


Hoogtepunten van december (2017)


letterboxd.png

Statistieken

Op Letterboxd hield ik net als vorig jaar netjes mijn bekeken films bij (zie hier mijn uitgebreide filmstatistieken!), maar pas afgelopen paar maanden kwamen daar nog vergelijkbare sites bij voor series, games en boeken. TV Time gebruik ik, naast IMDb, voor televisieseries, Grouvee voor de videospellen en Goodreads voor de boeken.

In 2017

Andere statistieken hebben te maken met deze site. In 2017 had ik de meeste kijkers, wat wel vraagt om een feestje. Op 1 januari waren de meeste bezoekers en sindsdien is het langzaam iedere dag wat gaan dalen, helemaal toen ik nauwelijks meer blogde. Alsnog, de statistieken:

In 2017

 stats

 

Best gelezen blogs 2017

In totaal

Nieuwe blogs

De toekomst

Statistisch gezien doet mijn blog het even goed als twee jaar geleden en dat is pijnlijk. Gelukkig is de toekomst positief. Door het consequent plaatsen van blogs deze maand gingen de cijfers (van oude én nieuwe berichten) omhoog. Het voelt ook realistisch om dit ritme aan te houden, dus dat stemt goed.

Verder ben ik nog heel benieuwd. In 2017 begon ik met écht scenarioschrijven. Het was pijnlijk om de eerste versie van mijn eerste complete scenario te lezen. Hoe kon ik zo slecht 76 pagina’s vullen? Wel een uitstekende oefening. Dit jaar ga ik meer en kortere scenario’s schrijven en een serieuze poging doen om er een te verfilmen.

Goede films, series en games hoeft wat mij betreft niet. Ik heb nog veel te veel om te kijken of te spelen, laat staan dat ik aan lezen toekom. Wel ben ik onlangs begonnen met het kijken van heel veel oude en goede films en daar ben ik echt nog wel even zoet mee.

En verder? Ik heb geen idee. Maar dat is ook helemaal niet erg.

Wat zijn jullie van plan?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s