Star Wars: Hoe zit het precies in elkaar?

De nieuwe Star Wars is uit! Dit zevende deel uit de saga is een goede toevoeging aan de franchise. Jij moet The Force Awakens sowieso gaan kijken en misschien wel twee keer! Waarom is dit dan zo’n goede toevoeging aan de Star Wars franchise?

Star_Wars_The_Force_Awakens

Wacht even: Star Wars? Dat zijn toch die oude films met die rare wezens en die gast met die zwarte helm? Ja inderdaad, we hebben het over hetzelfde. Sinds het eerste deel zijn er een hoop leuke, nieuwe films uitgekomen. Hoe is de Star Wars filmserie opgebouwd en wat is The Force Awakens hierin? Om je kennis op te frissen: een spoilervrij overzicht van de serie, inclusief de allernieuwste.

Originele trilogie (1)

Star Wars is een serie films, gesplitst in twee trilogieën. De eerste trilogie bestaat uit Episode 4, 5 en 6 (je schrijft de nummers Romeins: IV, V en VI) en gaat over Luke Skywalker die avonturen beleeft met zijn vrienden Han Solo en Princess Leia. Ze vechten tegen een slechterik, genaamd Darth Vader.

ep4-key-1_r_8x10-star-wars-episode-7-plot-spoilers-luke-skywalker-failed-jedi-master-jpeg-153880

Voorlopende trilogie (2)

De eerste trilogie is gemaakt van 1977 tot 1983, maar zijn in de loop der jaren vernieuwd door de bedenker George Lucas. Over het ontstaan van Darth Vader gaat de tweede trilogie. Deze bestaat uit Episode 1, 2 en 3 en speelt zich af voor de avonturen uit de oorspronkelijke drie films. Lucas besloot om aan het einde van het millennium (1999) deze voorlopende trilogie te maken, die in 2005 werd afgesloten.

Darth-Vader_6bda9114

Nieuwe trilogie (3)

In 2012 verkocht George Lucas Star Wars aan Disney. Zij besloten om een nieuwe, derde trilogie te maken, die afspeelt na de eerste trilogie. Episode 7, 8 en 9 komen de komende jaren uit. Tussen elke Episode zit twee jaar. In dat jaar ertussen komt er steeds een andere Star Wars film uit. Dit is geen Episode, maar een ‘Star Wars Story’. De eerste, Rogue One, komt volgend jaar uit. In totaal komen er drie van dit soort films.

Star-Wars-7-Trailer-3-Han-Solo-Harrison-Ford

The Force Awakens

Terug naar Star Wars: The Force Awakens. Dit is Episode 7, een vervolg op Episode 6: Return of the Jedi en speelt 30 jaar na dat deel af. We komen terug bij onze oude vrienden en worden geïntroduceerd bij de nieuwe helden in een veranderde wereld.

Het is een leuke film om te kijken, in tegenstelling tot de films uit de tweede, voorlopende trilogie. Die films waren humorloos, superschoon, perfect en beschaafd (civilized), terwijl The Force Awakens meer humor bevat en ondertussen afspeelt in een grauwe, ruwe wereld. Niet alles is compleet goed of slecht, wat de personages goed laten zien in de spannende en emotionele momenten.

Star-Wars-7-Trailer-3-Rey-Workshop

Volgorde films

Wil je voordat je The Force Awakens gaat zien eerst de andere delen zien? Begin dan bij de eerste trilogie (Episode 4, 5 en 6), dan de tweede (Episode 1, 2 en 3) en ga daarna lekker naar de bioscoop. Kijk ze op jaartal, dan zul je het minst last hebben van de leeftijd van de films. Ook is de tweede trilogie minder goed dan de rest.

star-wars-the-force-awakens-storm-troopers

Te veel gekopieerd?

Dit nieuwste deel heeft veel meer weg van de eerste trilogie dan de tweede. Dat is erg goed, maar soms leek het zelfs alsof ze letterlijk hele stukken hebben gekopieerd uit de originele films. De nieuwe personages en ideeën waren uiteindelijk goed genoeg om nieuw aan te voelen. Wel hoop ik dat de rest van deze nieuwe trilogie iets meer originele ideeën gaan bevatten en minder terugvallen op de voorgangers.

De film Star Wars: The Force Awakens is nu te bekijken in de bioscoop in 3D. Heb je vragen over Star Wars en/of The Force Awakens? Laat het hieronder weten, dan zal ik proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Koop bij bol.com


< A Very Murray Christmas (2015)Terminator Genisys (2015) >

Advertentie

8 gedachtes over “Star Wars: Hoe zit het precies in elkaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s