Je eerste filmdate? : Vijf bloggers, vijf verhalen

Vijf bloggers, vijf verhalen. In deze gloednieuwe blogserie wil ik de makers achter de blogs beter leren kennen. Een combinatieblog met door henzelf geschreven korte verhalen over een gemeenschappelijk onderwerp om iets meer te onthullen van hun persoonlijkheid. Wij zijn net mensen. Dit keer vroeg ik vijf filmbloggers, waaronder mezelf, over de eerste filmdate.

Filmdates zijn altijd wel lastig. En dan heb ik het nog niet eens over welke film je gaat kijken. Een onderzoekje van relatieplanet.nl toont aan dat de vrouw liever de film wil kiezen. Had ik dat maar van tevoren geweten. Misschien was mijn date dan wat succesvoller gegaan.

Heb je zelf een idee voor een gemeenschappelijk onderwerp voor korte verhalen of wil je de volgende keer meedoen? Stuur mij dan een mailtje – mijn mailadres staat op mijn contactpagina.

24cf8bb224a4c067ec06864794a6508e.jpg

“Ongemakkelijk”

“Lang, lang geleden, in het jaar 2002, was er een nogal wat onzekere jongeman. Dat hij later filmblogger zou worden, had hij niet bedacht, maar van films hield hij ook toen al.

Wat is er dan mooier dan een eerste date in de bioscoop? Heel veel kan ik je vertellen. Want hoe kun je elkaar nu leren kennen in de bioscoop? Maar goed, mijn eerste date was met een meisje waarvan ik de naam alweer ben vergeten. Ik werd aan haar gekoppeld door een vriend van mij, die haar neef was. Ja ik hoor het jullie al denken, nooit doen. Op zich niets mis mee, net als met het meisje zelf trouwens, maar het was nogal ongemakkelijk. In ieder geval, in mijn beleving. Ze was heel mooi, daar niet van, maar van mijn kant was het nogal geforceerd, alsof er iets uit moest komen, een relatie. Ik kan je wel vertellen, dat werkt nooit bij vrouwen. Dat weet ik nu, maar dat wist ik toen niet. Om een lang verhaal kort te maken, we zagen of spraken elkaar nooit meer.

En ik leefde nog lang en gelukkig, met een ander!”

De Protagonisten

TM & Copyright © 2002 by Paramount Pictures. All Rights Reserved.

“Subtiel”

“Ik zat nog op de middelbare school toen ik mijn eerste filmdate had. Ik wist al dat het niets ging worden, maar vond het zo zielig om nee te zeggen toen hij me op date vroeg. We gingen naar How to Lose a Guy in 10 Days (2003). In tegenstelling tot Kate Hudson had ik geen tien dagen nodig. Nee, na deze eerste en laatste date had ik genoeg moed verzameld om te vertellen dat ik geen interesse in hem had. Ondanks mijn filmkeuze zag hij dit vreemd genoeg niet aankomen. Erg subtiel was ik niet toch?”

– Gwen; Be Cool, Sodapop

52bfcc818746a8d1cf1d95ee1756144c

“Gezellig”

“Ik heb twee keer een filmdate gehad…
De eerste was op de middelbare school. Ik was verliefd op een meisje dat tegelijkertijd ook een goede vriendin was. We keken A Walk To Remember (2002), volgens mij op een gebrande cd. Tot meer dan film kijken en een goede vriendschap is het echter nooit gekomen. Gelukkig heb ik er toentertijd een hoop inspiratie voor gedichtjes aan over gehouden!

Een tweede filmdate ging ongeveer net zo. Ik leerde haar kennen op een vakantie en ze woonde toevallig bij mijn opa en oma in de buurt. We besloten naar de film Mamma Mia! (2008) met Meryl Streep te gaan. Het werd een enorm gezellige middag –en, je raadt het vast al- daar bleef het verder ook bij. We hebben nog wel vaker afgesproken en elke keer was het hartstikke gezellig. Maar het werd niet méér. En dat was toch wel jammer.”

Daan Kusen

maxresdefault-21-22-22

“Duidelijk”

“Als je al 17 jaar een relatie hebt is het soms een beetje lastig om bepaalde dingen te herinneren. Maar onze eerste filmdate kan ik mij nog heel goed herinneren! Althans, het was niet echt een date date, want we hadden al een relatie. Toen Liana net bij mij kwam had ze al snel in de gaten dat ze te maken kreeg met een echte filmliefhebber en dat het regelmatige bezoek aan de bioscoop een part of the deal was. En het duurde ook niet lang voordat we in de Catharijne Bioscoop in Utrecht zaten om naar Hollow Man (2000) te kijken.

Na afloop werden er een paar dingen duidelijk. Ten eerste is Liana geen filmliefhebber en dus ook lastig te vermaken en ten tweede dat we een toekomst tegemoet gingen waarin ik haar toch regelmatig zou meesleuren naar films waar ze eigenlijk geen behoefte aan heeft. En weet je, na 17 jaar werkt dat nog steeds perfect hoewel we tegenwoordig vaker vanaf de bank een filmpje kijken dan dat we in de bioscoopzaal zitten.”

– Paul; Filmliefhebber.com

x-men-days-of-future-past-wolverine-png

“Fan”

“Als enorme X-Men filmfan keek ik al lang uit naar X-Men: Days of Future Past (2014). Het is de combinatie van beide X-Men tijdlijnen door te tijdreizen, wat wil je nog meer?!?! Ik had samen met een meisje besloten om een keer naar de film te gaan. Vanwege onze drukke agenda’s was het wat lastig plannen. Eenmaal een datum uitgekozen, was alleen nog de vraag: welke film? Ik stond open voor alle films, alleen wilde zij graag die x-mannen zien waar ik zo enthousiast over was.

Ze wist er zelf alleen niks over. En om dan zonder kennis de film te gaan kijken, dacht ik, is ook helemaal niks. Dus ik stuur haar een 3 minuut durende video om het verhaal te begrijpen. Goed, natuurlijk had ze die niet bekeken, kwam ik eenmaal in de bioscoop achter. Na wat over en weer fluisteren (tijdens een van mijn favoriete films ooit) kwam de pijnlijke vraag: “Wie is de X-Man? Is dat de X-Man?” Resultaat: Het is niks geworden.”

Wilco Born

Hoe grappig en ongemakkelijk was jouw eerste filmdate? Schrijf het hieronder in de reacties!

Advertentie

6 gedachtes over “Je eerste filmdate? : Vijf bloggers, vijf verhalen

  1. Wat een super leuk artikel dit 🙂 Ik moest vooral om jouw verhaal stiekem wel even lachen, want ik ken ook een aantal vrouwen die geen idee hebben wie de X-Men zijn 😉

    De eerste date met mijn huidige vriend was in een bioscoop. We besloten naar een horrorfilm te gaan omdat het Halloween was. De film was beroerd, naast hem zat een meisje die hardop aan het gillen was bij elke jumpscare en naast mij zat een man die eerst een enorme burrito aan het eten was en daarna een grote zak vol McDonalds voer van onder zijn stoel vandaag toverde. Deze dingen zorgde bij ons gelukkig wel voor flink wat hilariteit, maar het feit dat er iemand ruim 3 kwartier naast je stinkend fastfood voedsel aan het eten is, is toch wel vrij irritant 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s