Mijn eerste week Pathé Unlimited

In de koude wind zit ik te wachten op de laatste trein van de dag: een NS Sprinter richting Ede-Wageningen. Het is maandag, dus het weekend is net voorbij. Toch kom ik niet gelijk uit Hengelo, waar ik de afgelopen dagen verbleef. Nee, ik kom net uit de bioscoop, de Pathé Arnhem.

Film is een van mijn favoriete media. Naast series en games is het een van mijn grootste passies. In eerste instantie keek ik films meestal vanaf mijn laptop of 32-inch tv scherm. Sinds vorige week is daar een scherm bijgekomen. Afgelopen woensdag besloot ik om een abonnement op de bioscoop af te sluiten. Met Pathé Unlimited Gold kan ik gratis naar iedere film.

Als het toch gratis is, kan ik net zo goed vaker gaan. Dat heb ik dus ook gedaan; het is maandag en kom zojuist uit film nummer zes. Wanneer je eenmaal zo’n abonnement hebt, ben je eerder geneigd om te gaan. Elke keer wordt ik weer aangetrokken om weer een nieuwe film daar te gaan kijken.

Het idee voor dit abonnement lag ten grondslag bij groot filmmaker Quentin Tarantino, die bekend staat om klassiekers zoals Pulp Fiction (1997), Kill Bill (2003), Django Unchained (2012) en de recente The Hateful Eight (2015). Hij vertelde dat als je echt kennis van het medium film wil hebben, je zo vaak mogelijk naar de bioscoop moet gaan. Niet om alleen de goede films te zien, maar ook de slechte films en die leert te waarderen.

Tarantino had zeker een punt. Om echt volledig van een film te kunnen genieten is dat grote scherm belangrijk. Niet alleen omdat het groot is, er mooi uitziet en het geluid  beter is dan thuis, maar ook omdat de filmmakers de film speciaal gemaakt hebben voor dat scherm om de film met zijn allen te ervaren.

Als ik aan mensen vertel dat ik sinds kort dit abonnement heb, krijg ik twee vragen. Ten eerste: hoe duur is dat eigenlijk? Pathé Unlimited is 19 euro per maand, waarmee je naar elke film kunt, maar toeslag moet betalen voor IMAX en 3D films. Ook krijg je  10% korting op het eten en drinken. Pathé Unlimited Gold kost 26 euro per maand. Met dat abonnement hoef je niet extra te betalen voor IMAX en 3D en je krijgt 25% korting op eten en drinken.

De tweede vraag die ik krijg is: ga je alleen? Is dat niet raar? Ik moet eerlijk toegeven, de eerste keer was het zeker ongemakkelijk. Zeker tijdens de reclames en trailers zit je een beetje om je heen te kijken. Toch, als je doorzet, heb je tijdens de film er geen last van. Uiteindelijk is je concentratie bij het scherm, de personages en het verhaal dat ze beleven.

Simpelweg kan ik een bioscoopabonnementje voor elke filmliefhebber aanraden. 20 euro per maand is inderdaad een hoop geld, maar als je sowieso al 2 films per maand in de bioscoop wil zien, kun je niet heel veel fout doen met zo’n abonnement. Wel een waarschuwing: in de algemene voorwaarden las ik dat je minimaal 4 maanden eraan vastzit. Wees dus wel gewaarschuwd wanneer je besluit een abonnement te nemen.

En btw: in Pathé Arnhem zit gelijk het grootste IMAX scherm van Nederland. Ook mooi meegenomen.

Op dit moment heb ik geen Pathé Unlimited meer. Waarom precies lees je hier.

Advertentie

15 gedachtes over “Mijn eerste week Pathé Unlimited

  1. Heb het zelf ook al geruime tijd. Lukt me niet elke maand om minstens twee keer te gaan, maar dat haal ik sommige maanden met gemak in. Als je van meer arthouse achtige films houdt dan raad ik je ook aan om naar het PAC-festival te gaan. En wat betreft in je eentje gaan, dat heeft voor mij juist te voorkeur omdat je geen afleiding hebt en je niet beïnvloed wordt bij het vormen van je mening over de film.

    Like

      1. Die is gewoon bij Pathé, kan je op hun site vinden. Met een Pathe Unlimited kaart is het geloof ik 10 euro, maar dan kijk je op één dag wel 5 films, waarvan er meestal minstens 3 (maar soms allemaal) heel erg goed zijn en pas later gereleased worden.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s