Waarom ik geen Pathé Unlimited meer heb

Aan het begin van het jaar schreef ik over mijn eerste week met Pathé Unlimited. Hierin vertelde ik over mijn ervaring met dit bioscoopabonnement, reden dat ik dit nam en waarom jij er ook een moest hebben. Helaas is voor mij het einde van dit abonnement alweer aangebroken. Hoe kwam dit precies?

Zoals ik in voorgenoemde blog vertel, is het medium film gemaakt om in een bioscoop te kijken. Het is dan ook jammer om na een paar maanden de mogelijkheid om dit onbeperkt te doen op te geven. Hierover heb ik dan ook lang nagedacht.

De grootste reden is het dure prijskaartje. Per maand betaal je 26 euro om elke film te kunnen zien. Dat geld kreeg ik er wel uit; meestal was ik er minstens eens per week te vinden, soms bij meer dan één film. Als arme student kreeg ik het alleen niet voor elkaar om dit bedrag bij elkaar te sprokkelen.

Ook zat ik de laatste weken niet meer zo vaak in de bioscoop. Het schooljaar moest met keihard werken worden afgesloten en mijn tijdelijke obsessie met superheldenseries hielden mij ook thuis. Maar zelfs daarna kwam ik er niet meer.

Ik bleef thuis omdat het filmaanbod daar veel beter is. Bioscopen hebben een groot scherm en indrukwekkend geluidssysteem. De meeste films die je daar kunt zien zijn alleen matig. Mijn 32 inch televisie draaien wel de goede en leuke films (door het fijne Netflix of Videoland). Met mijn goedkope supermarktpopcorn op de bank liggen is dan net zo chill.

Wat ik ga missen aan de bioscoop? Behalve de popcorn in de CineMec, voornamelijk de andere mensen en het idee dat je op een openbare, sociale plek bent. Toch ga ik het niet erg hard missen. Ik kan iedereen nog steeds Pathé Unlimited aanraden, als je portemonnee gevuld is en je vaak genoeg naar de film wilt gaan.

Mijn doel van het filmabonnement was dat ik films die ik thuis zie op hetzelfde niveau schat als films die ik in de bios zie, zonder elke keer weggeblazen te zijn van de bioscoopervaring. Dit is sowieso geslaagd.

Ik heb al wat plannen voor een eigen bioscoop. Als ik ooit geld genoeg heb, zal ik er zeker een gaan opzetten. Zo kan ik gratis naar de film én bepalen wat er te zien is. Ideaal, right? Deze plannen deel ik over een paar blogs.

Wat mis jij aan de bioscoop?

Advertentie

12 gedachtes over “Waarom ik geen Pathé Unlimited meer heb

 1. De bioscoop is voor mij al een poosje niet meer een fijne plek om een film te kijken en dat heeft verschillende oorzaken:

  > Vervelend publiek dat lawaai maakt tijdens de film. Het maakt tegenwoordig ook niet meer uit wanneer en waar je naar de film gaat.
  > Stoelen zitten niet lekker (ik ben wel iemand die graag op de bank wil hangen :)).
  > Afhankelijk van tijdstippen en de schema’s worden niet altijd logisch in elkaar gezet.
  > Parkeerkosten.
  > 3D wordt vaak door de strot geduwd, want een normale voorstelling wordt niet altijd als alternatief geboden. Hoewel het nu wel steeds vaker voorkomt dat films ook in 2D worden vertoond.

  Dus… onder aan de streep ga ik niet meer zo vaak. De kosten vind ik wel meevallen gezien het feit je de kaart er zo uit hebt, maar 26 euro is inderdaad een hoop geld als je een beperkt budget hebt. Het nadeel is dat een pas (van welke keten dan ook) je altijd verplicht om naar één van die theaters te gaan. Oké, nu is de partnership met Cinemec een goede uitkomst, maar ik wil mijn opties toch open houden. Ik heb er niet altijd zin in om 30 minuten tot een uur te reizen om naar de film te gaan.

  Overigens ben ik heel benieuwd of het systeem dat nu in Amerika draait gaat overwaaien. Voor 20 dollar per film kun je een nieuwe bioscoopfilm ook thuis kijken! Dat heb ik er nog wel voor over hoewel je dan ook selectiever bent in welke films je kijkt. Met een pas pak je vaak ook de mindere titels mee, omdat je toch die pas hebt. Tenminste, zo dacht ik er altijd over.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb nog nooit van dat Amerikaanse systeem gehoord, maar dat klinkt inderdaad ideaal. Parkeerkosten heb ik door gratis OV geen last van, maar voor de rest ben ik het aardig met je eens. Hoewel er veel te veel films in 3D zijn die dat onnodig zijn, moet ik wel zeggen dat ik dat niet heel erg vind. Stoelen zitten altijd de eerste vijf minuten prima, maar daarna zit ik van links naar rechts te schuiven. Vervelend publiek maak ik niet zo vaak mee, maar mensen die door de film praten verdienen een zak popcorn naar z’n hoofd.

   Like

 2. Kan het me voorstellen en ik heb ook een periode er over nagedacht om m’n abonnement op te zeggen. Reden daarvoor was dat ik soms een paar maanden niet ging en dan is het zonde van het geld. Maar op het moment gebruik ik ‘m redelijk vaak.

  En alhoewel het bij sommige films zeker wat toevoegt is het verschil voor mij persoonlijk niet zo groot tussen het daar of thuis kijken. Het liefste ga ik namelijk naar de bioscoop op de tijdstippen dat het rustig is, dus voor het overig publiek doe ik het niet want dat is vaak een storende factor.

  Ben benieuwd naar je thuisbioscoop 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Het mooie vind ik nu aan de Pathé Unlimited abonnement is dat ze de voorwaarden volgens mij hebben aangepast. Eerst mocht je na het opzeggen een jaar lang je niet meer aanmelden, behalve als je 7,50 neerlegde en je moest minimaal vier maanden lid blijven. Nu is het helemaal vrij en kan ik me op elk moment weer aanmelden.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik dacht dat je iets van 30 euro aan admin kosten moest betalen als je je binnen 2 jaar weer ging aanmelden. Is dat dan veranderd? Want dit weerhoudt me juist om weer een unlimited pas te nemen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Toen ik mij in januari aanmeldde en ik de voorwaarden doorlas, kwam ik inderdaad dat tegen. Sinds kort, toen CineMec ook aan de voorwaarden zijn toegevoegd, heb ik op internet de nieuwe voorwaarden gelezen. Hierin kan ik niets vinden over een bedrag, waardoor ik bijna met zekerheid kan zeggen dat die zijn opgeheven. Dit is nog maar een maand of twee zo.

    Like

 3. €26 is flink. De standaard Unlimited is €19. En wie gaat er voor €84 per jaar naar 3D? Ik haal dat nooit.
  Zelf ga ik iedere vrijdagavond en kijk ik 2-3 films, dan is het abonnementsgeld er snel uit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Is het vrijdagavond niet druk in de bioscoop? De reden dat ik de Gold versie nam, heeft te maken met waarom ik de bioscoop zo vet vind: beleving. IMAX en 3D films in de bios zijn tof omdát ze IMAX en 3D zijn. Helaas wordt er niet altijd goed gebruik van gemaakt. De films die ik kijk zijn meestal degene die dan ook met de nieuwste tech zijn gemaakt. Als ik dan elke keer moet bijbetalen voor 3D of IMAX, kan ik net zo goed 7 euro extra betalen. Voornamelijk bioscoopvoedsel (voor, tijdens of tussen films in) maakt het zo’n duur grapje.

   Like

   1. Vrijdagavond is het zeker druk, maar ik reserveer altijd (goede plekken). IMAX vind ik verschrikkelijk, al die hoofden in het scherm, doe mij maar gewoon 2D. Bioscoopbeleving is voor mij 100% aandacht voor de film, iets wat ik thuis niet altijd heb. En bioscoopversnaperingen koop ik zelden. Gezond met mijn eigen flesje water 😉

    Geliked door 1 persoon

   2. Groter is natuurlijk niet altijd beter, maar helpt voor mij wel beter om de aandacht vast te houden 🙂 Ik zou ook gezond moeten doen, maar die popcorn kijkt zo lekker naar me ;P

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s