De 10 Beste Blogs!

Jazeker, het is zover: blog 50 is hier! Op 23 september 2015 plaatste ik blog numero 1. Dit prachtige stuk (wat nu helaas offline staat) over het verschil tussen mayonaise en fritessaus was de eerste blog, maar zeker niet de beste. Wat waren sindsdien de beste blogs? Hier de 10 die je niet moet hebben gemist!

Ter ere van het bereiken van 50 blogs heb ik een lijst gemaakt van de leukste, beste en mooiste blogs. Een must-read lijstje van blogs die je moet hebben gelezen. De lijst is niet genummerd. Klaar voor de 10 blogs die je moet hebben gelezen? Go!

De tv

Tussen het kijken van een serie door hapte ik even naar lucht. In deze pauze zette ik mijn laptop op schoot en begon gelijk te typen. Ik schreef over de drang en de verplichting die ik voelde om door te kijken en alle gedachtes die op dat moment door mijn hoofd gingen. Het verlangen dat ik eigenlijk had tijdens het kijken. Dit stuk is misschien ook wel herkenbaar voor jou.

children-403582_1920

 Mijn eerste week Pathé Unlimited

In de bioscoop ervaar je een film gewoon het best. Daarom wilde ik al jaren een bioscoop abonnement, maar dit was niet mogelijk waar ik woonde. Nu ik in Ede op kamers woon, zit ik een kort treinreisje van Pathé Arnhem vandaan. Zo snel als ik kon heb ik Pathé Unlimited Gold aangevraagd. Hoe mij de allereerste week is bevallen, lees je in deze blog.

begint-bioscoopbezoek-niet-te-duur-te-worden_by3d.jpg

Star Wars: Hoe zit het nu in elkaar?

December vorig jaar kwam eindelijk weer een nieuw Star Wars deel uit. Veel mensen hadden de complete serie films gemist en wilde dit nu gaan inhalen, maar wisten niet hoe de serie in elkaar zat. Speciaal daarvoor maakte ik een overzicht, inclusief het nieuwste deel, met de volgorde hoe je ze moet kijken. Een must-read voor elke Star Wars beginner.

10000.jpg

Chatten gratis herbeleven!

Op een willekeurige donderdag las ik op de site van Power Unlimited over een gratis chat simulator op Steam. Ik was wel benieuwd, dus besloot ik dit gratis spel te proberen. Emily is Away was leuk, maar vrij kort. Toch liet het mij veel herinneringen opkomen die ik weer was vergeten. Lees in deze blog waarom dat was.

emily-is-away-header.jpg

De reden waarom ik wél Netflix heb

Deze blog schreef ik uit ultieme frustratie. Ik kreeg namelijk zo vaak te horen dat Netflix te weinig films en series bevatte, terwijl dat echt niet waar was. Als groot Netflix gebruiker weet ik precies hoeveel erop staat en wist ik dat er echt wel veel opstaat. De rest van de wereld moest dit ook weten, met dit meesterwerkje als resultaat.

netflix-windows-phone-hero.jpg

SPECTRE: De slechte slechterik

Mijn allereerste James Bond film zag ik op mijn twaalfde (Tomorrow Never Dies) en ik was meteen fan. Zo heb ik Quantum of Solace (2008) en Skyfall (2012) beide in de bioscoop gezien, dus ik moest ook SPECTRE (2015) daar bekijken. Ik vond Skyfall echt fantastisch, maar bij dit deel had ik wel wat vraagtekens. Waarom was de film niet zo SPECTREculair?

js748490541.jpg

Wie hebben gelijk: critici of gamers?

Ik geef het eerlijk toe. Deze blog heb ik oorspronkelijk geschreven in 2013 voor mijn oude website. De complete tekst heb ik wel veranderd, want de oorspronkelijke blog was twee keer zo lang en twee keer zo slecht. De gedachtegang heeft het als enige overleefd. Ach, ze zeggen ook wel: beter goed gejat dan slecht bedacht, toch?

image-php.jpg

De droom die werkelijkheid werd

Het is elke keer weer een opgave. Na het bekijken van een film of serie en na het spelen van een spel stel ik mijzelf weer de vraag: Hoe kan ik het verwerken in een blog? Zo vroeg ik het mij ook af na het zien van The Walk (2015). Deze film inspireerde mij om mijn dromen na te volgen. Deze inspiratie heb ik proberen over te brengen in deze blog en als je het mij vraagt is dat erg goed gelukt.

thewalk2-nyff53-full2.jpg

Mockingjay Part 2: Het ultieme einde?

Naast Star Wars en James Bond ben ik ook fan van The Hunger Games. Deze serie films heeft mij zelfs zo geënthousiasmeerd, dat ik de boeken ben begonnen te lezen na het bekijken van deel 2. Nu was ik niet heel tevreden over het laatste boek, wat in de derde film mij een onbevredigend gevoel gaf. Liep ik dit keer wel vrolijk de bioscoop uit?

hunger-games-ending-katniss.jpg

Top 10 Films & Series 2015

Al jaren plaats ik van elke film en serie een korte recensie van 140 tekens op mijn Twitter. Op deze manier kan ik goed onthouden welke ik heb gezien en wat ik er toen van vond. Deze recensies gebruikte ik als basis voor deze top 10. Als laatste van deze 10 beste blogs een top 10 lijst… TIENCEPTION!

ant-man-jumping.jpg

Advertentie

Een gedachte over “De 10 Beste Blogs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s