SPECTRE: De slechte slechterik

Daniel Craig is terug in SPECTRE (2015), de nieuwste James Bond film! Zijn voorganger Skyfall (2012) wordt gezien als een van de beste Bond films tot nu toe. Heeft SPECTRE deze voorganger overtroffen?

Slechteriken zijn de prachtigste wezens op aarde. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en zullen alles eraan doen om dat doel te bereiken. Elke slechterik heeft een ander doel: de een wilt de wereld veroveren, de ander wilt de wereld kapot maken, enzovoort. Iedere slechterik heeft een reden waarom. Die drijfveer maakt een slechterik sterk of zwak.

Skyfall

De een na laatste James Bond film Skyfall (2012) is een mooi voorbeeld. Deze voorganger is leuk opgebouwd, door in het eerste deel de slechterik te zoeken en het tweede deel de slechterik te ontvluchten en tegen te houden. De drijfveer van de slechterik was iets persoonlijks in het verleden (ik wil het niet spoilen), dat in dialogen goed naar voren kwam. Doordat je zijn drijfveer weet, kun je je beter inleven in de slechterik.

james-bond-skyfall-desktop-background.jpg

SPECTRE

Dan naar SPECTRE (2015), het vervolg op Skyfall. De film begint goed, met een openingsscène van een paar minuten dat in één doorlopend shot is gefilmd. Vervolgens gaat de film over in een spannende actiescène met een helikopter die een paar keer een barrel roll doet. Een krachtig begin van de film.

SPECTRE heeft een klassieke James Bond opbouw. Hij heeft een aanwijzing, dus hij gaat ergens heen. Daar vind hij een nieuwe aanwijzing. Dit blijft hij de hele film lang doen. Soms is het lastig om na te gaan waarom hij ook al weer in de volgende scène komt.

daniel-craig-james-bond-bw-e1417693457606

Overtroffen?

De slechterik van SPECTRE is zwak. Ten eerste zit hij veel te kort in de film. Ten tweede is de drijfveer zo enorm bagger uitgewerkt. De reden valt in dezelfde categorie van slecht wanneer ik dit artikel zou willen schrijven ‘omdat er een pistool op de poster stond’. Om spoilers te vermijden ga ik niet letterlijk in op zijn beweegreden.

Deze vierde Bond film voor Daniel Craig is te vergelijken met de derde film van The Hunger Games. SPECTRE heeft wat leuke scènes, het is prachtig in beeld gebracht, maar door de zwakke beweegreden van de slechterik is de film een tegenvaller. Dit deel heeft Skyfall zeker niet overtroffen. SPECTRE is niet meer dan een opbouw naar de ultieme, waarschijnlijk laatste Bond film voor Craig.

Koop bij bol.com

Wat is jouw favoriete Bond-film?


The Hunger Games: Mockingjay Part 2 (2015) >

Advertentie

2 gedachtes over “SPECTRE: De slechte slechterik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s