Top 10 Films & Series 2015

Het einde van het jaar staat voor de deur. Hoe vier je dat beter dan met een lijstje! Wat waren mijn favoriete films en series dit jaar? Een top 10 uit het jaar waarheen Back to the Future Part II ging: 2015!

Het was een bijzonder jaar. 2015 was het jaar waarin ik begon met een gloednieuwe studie (Journalistiek) en deze prachtige blog. Helaas was het ook het jaar waarin films zoals Transporter, Hitman, James Bond en Terminator een vervolg kreeg en mij een beetje tegenvielen.

Maar er waren ook zeker mooie dingen. Om die niet te vergeten heb ik mijn top 10 samengesteld van films, series en games die zijn uitgekomen in 2015 en ik heb gezien of gespeeld. Omdat ik nauwelijks spellen uit dit jaar heb (uit)gespeeld, bevat de lijst er helaas geen een.

 

  1. Mission: Impossible – Rogue Nation

Vlak voordat ik naar de bioscoop ging, heb ik de voorloper Mission: Impossible – Ghost Protocol bekeken. Terwijl Rogue Nation erg veel lijkt op die voorloper, doet het toch weer nieuwe dingen. De Mission: Impossible formule is weer goed toegepast op een manier dat ik toch weer net zoveel van Ghost Protocol en de voorloper daarvan heb genoten.

Koop bij bol.com

mission_impossible_-_rogue_nation_02036013_st_3_s-high.jpg

  1. Ant-Man/Avengers: Age of Ultron

Vorig jaar waren Captain America: The Winter Soldier en Guardians of the Galaxy zo’n beetje mijn nieuwe favoriete superheldenfilms, terwijl ik de bioscoop na Avengers: Age of Ultron niet heel enthousiast verliet. Ant-Man keek ik zelfs pas later thuis. Hoewel het niet de beste films waren, heb ik van beide films zeker genoten en zijn ze het bekijken waard.

Avengers_Age_of_Ultron_82

  1. Master of None: Season 1

Van deze Netflix komedie serie had ik hoge verwachtingen door de score die metacritic gaf. Ondanks die verwachtingen niet uitkwamen, heb ik alsnog veel gelachen. Hoewel mijn artikel anders doet vermoeden, zou je deze serie zeker een kans moeten geven. Het begin van de serie is misschien een beetje vreemd, maar doorkijken is aan te raden.

NUP_166647_1417.jpg

  1. Ex Machina

Twee Star Wars: The Force Awakens acteurs die spelen in een dramafilm over kunstmatige intelligentie: ik keek er wel naar uit. Niet alleen het concept achter de film (die ik heb besproken in dit artikel) was vet, maar de film kreeg het voor elkaar om realistisch en begrijpelijk genoeg te zijn. Een erg spannende film, die geschikt is voor iedereen.

Koop bij bol.com

ex-machina.jpg

  1. Inside Out

Pixar maakt al jaren animatiefilms. Veel daarvan heb ik erg genoten, waaronder WALL-E, Toy Story en Up. Het is knap hoe hun animatiefilms je aan het denken kunnen zetten. Inside Out is geen uitzondering. De humor en stijl van Pixar met het leuke concept van de vijf verschillende emoties die samenwerken maakt het een fantastische film.

Koop bij bol.com

Inside-Out2.jpg

  1. Agent Carter: Season 1

Terwijl op 19 januari 2016 alweer seizoen 2 begint, kwam Agent Carter dit jaar ons met het eerste seizoen verblijden. De serie speelt zich af in de jaren 40 in het Marvel film en serie universum, waar ook bijvoorbeeld Captain America: The First Avenger, Agents of S.H.I.E.L.D. en Avengers: Age of Ultron afspelen. Agent Carter is het leukst als je de rest van het Marvel universum ook volgt.

Koop bij bol.com

agent-carter.jpg

  1. Project T

De film is een Disney interpretatie van een avonturenfilm dat afspeelt in een sci-fi wereld. Het concept achter Project T (ook wel Tomorrowland genoemd) was erg tof. De actie en spanning die ermee gepaard gaat, maakt het een avontuur die mij zeer heeft vermaakt. Jammer dat de film niet veel heeft opgeleverd, want ik had het Project T zeker gegund.

Koop bij bol.com

britt_robertson_george_clooney_tomorrowland-1920x1080.jpg

  1. Doctor Who: Season 9

Ik heb de serie Agents of S.H.I.E.L.D. wel eens ‘mijn Amerikaanse Doctor Who‘ genoemd op Twitter. Dit slaat niet op inhoud van de serie, maar op hoeveel ik ervan geniet. Doctor Who is namelijk gek, maar toch briljant. Hoewel de omgevingen vaak nergens op slaan, zijn het de personages die de serie zo leuk maken. Wat dit seizoen zo meesterlijk maakt, moet je lezen in mijn artikel erover.

Koop bij bol.com

o-PETER-CAPALDI-DOCTOR-WHO-facebook.jpg

  1. Daredevil: Season 1/Jessica Jones: Season 1

Hoewel de Marvel films van dit jaar oké waren, waren vooral de Netflix series briljant. Daredevil liet mij Afflecks film uit 2003 compleet vergeten, door uitgediepte personages in een brute omgeving. Jessica Jones ging hier nog eens overheen, met briljante hoofdpersonages (lees meer hier). Wat het verschil tussen de twee series is, lees je hier, maar beiden moet je sowieso kijken.

daredevil-1280jpg-782297_1280w.jpg

  1. Star Wars: The Force Awakens

Ik geef het toe: ik ben een enorme Star Wars fan. Toen ik eindelijk in de bioscoop The Force Awakens bekeek, had ik zeker wat aanmerkingen aan de film. Er werd bijvoorbeeld veel teruggerefereerd naar de oudere delen. Toch kan ik maar één ding denken: ik wil hem nog een keer zien! Ben je nog niet zo thuis in Star Wars, lees dan dit spoilervrije artikel om meer te weten te komen.

Koop bij bol.com

starwarsep7bigstill.jpg&max&max.jpg


Staan de oliebollen op tafel? Is het vuurwerk weer uit de kast? Het is namelijk tijd om het jaar af te sluiten. Ik wil iedereen het beste wensen voor 2016! Het wordt een fantastisch jaar, want we maken er met z’n allen het beste van.

Dan nog even een vraag. Hoe was jouw 2015? Wat waren jouw hoogtepunten en dieptepunten? Van welke films, series en games genoot jij het meest? Laat het hieronder weten, dan zie ik jou volgend jaar weer terug!

Vuurwerk1.jpg

Advertentie

5 gedachtes over “Top 10 Films & Series 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s