Mockingjay Part 2: Het ultieme einde?

Het laatste deel van de geweldige serie boekverfilmingen The Hunger Games is eindelijk hier. Het verhaal van Katniss en haar rebellie loopt tot zijn einde. Mockingjay Part 2 is sinds kort in de bioscopen te bewonderen. Is dit de film waar wij al jaren hongerig naar smachten?

The Hunger Games is een serie van drie boeken geschreven door Suzanne Collins. Zij schrijft over Katniss Everdeen, een meisje dat leeft in het dystopische, toekomstige Amerika: Panem.

Hunger Games

Hierin heerst het Capitol over 12 districten. Elk jaar organiseert dit Capitol een spelshow, genaamd ‘Hunger Games’. Hier wordt één jongen en één meisje tussen de 12 en 18 jaar uit elk district gekozen om te strijden tegen elkaar in een arena. Heel Panem kan dit evenement live meekijken.

Jennifer Lawrence speelt de rol van Katniss. Collins’ boeken werden sinds 2012 verfilmd. Elk jaar verscheen er een nieuw deel in de bioscoop. Sinds deel twee regisseert Francis Lawrence de films.

the-hunger-games-main-characters-wallpaper-1920x1200.jpg

Tweedelig einde

In Hollywood is de trend om het laatste deel van een serie boekverfilmingen in tweeën te verdelen. Terwijl in 2003 de laatste Lord of the Ringsfilm het complete boek was, is er bij Harry Potter, The Hobbit, The Hunger Games en straks ook Divergent gekozen voor een twee(of meer)delig einde.

De officiële verklaring is meestal verhaaltechnisch. Volgens filmmakers gebeurt er zoveel in het laatste boek dat het in tweeën knippen alleen maar logisch is. Stiekem kiezen ze alleen voor de scheiding zodat er meer geld kan worden verdient. Zeker met een populaire serie als The Hunger Games resulteert dit in dubbele winst.

hungergames6000

Mockingjay: Part 2

Het meest recente en laatste deel van The Hunger Games is uitgekomen. Mockingjay Part 2 heeft dezelfde tekortkoming als Part 1. De splitsing maakt de film erg rustig. Dat ligt niet aan het verhaal, maar aan het gebrek aan een ‘Hunger Games’. De actie en spanning die tijdens de tweede helft van de eerste en tweede film aanwezig was, missen we bij de Mockingjayfilms.

In de boeken zelf was dit ook al het geval. De boekverfilmingen zijn erg goed gedaan, alleen is het laatste boek niet zo goed. Het verhaal van Mockingjay had van zichzelf al een tweedeling. De regisseur Francis Lawrence heeft er een mooie film van gemaakt. Ook Jennifer Lawrence speelt weer fantastisch in Mockingjay Part 2.

The-Hunger-Games-Mockingjay-–-Part-1-Jennifer-Lawrence-9

Mijn favoriet

Dit is het einde van The Hunger Games. De films waren erg goed. De boeken hadden niet veel beter kunnen worden verfilmd. Mijn favoriete boek en film is deel twee: Catching Fire. De strijd tussen de Capitol en de districten kwam hierin op gang. Met liefde kijk ik dit deel terug.

Kijken?

Was je fan van het laatste boek of alleen van het tweede gedeelte van het boek Mockingjay? Bekijk dan deze film zeker. Als je net als ik niet helemaal tevreden was met boek drie, wacht dan tot dit deel op dvd of blu-ray beschikbaar is en kijk beide delen achter elkaar eenmalig. De Mockingjayfilms zijn te vergelijken met The Dark Knight Rises: een goede film, maar niet zo goed als het meesterwerk ervoor.

Koop bij bol.com


< SPECTRE (2015)Ex Machina (2015) >

Advertentie

9 gedachtes over “Mockingjay Part 2: Het ultieme einde?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s