Moet jij Deadpool gaan kijken of niet?

Ja. Jij moet Deadpool (2016) gaan kijken. Tenminste, als je warm werd van de humor die de trailers weergaven. Hele seksistisch, droge, puberachtige humor. Je moet er echt van houden, anders ga je de rest van de film dodelijk saai vinden.

Waarschuwing: Deadpool is supergrappig. Check wel even de trailer of jij gevoel voor humor hebt:

De vierde muur doorbreken

Deze humor past precies bij zijn personage. De film Deadpool geeft perfect weer hoe dit personage uit de stripboeken zou moeten worden weergegeven. Hij heeft namelijk schijt aan de regels: hij praat zelfs tegen de camera, rechtstreeks naar de kijkers. Ryan Reynolds heeft het goed gedaan; hij is de beste acteur die dit had kunnen spelen.

Deadpool is een film die moeilijk te analyseren is, omdat het zich niet aan de regels houdt. Toch heb ik geprobeerd het samen te vatten in vier verschillende genres.

deadpool-gallery-03-gallery-image

Superheldenfilm

In eerste instantie is dit een superheldenfilm. Tenminste, Deadpool heeft superkrachten en zijn vrienden en vijanden hebben ook die ook. Toch is Deadpool is niet bepaald een held te noemen. Het boeit hem niet of hij goed doet of slecht, hij doet lekker waar hij zelf zin in heeft.

“That guy in the suit just turned that other guy into a fucking kebab.”

deadpool-movie-image

Thriller

Superheldenfilms zitten meestal vol met steden die kapot gaan en rijen helden en schurken die tegen elkaar opnemen in een veel te episch eindgevecht. Deadpool is veel kleiner opgezet; zo zijn er maar een paar personages, die veel meer werken vanuit eigen motivatie in plaats van ‘goed tegen kwaad’. Het plot heeft veel weg van een Takenfilm.

“When you find out your worst enemy is after your best girl, the time has come to be a fucking superhero.”

deadpool1-gallery-image.jpg
“I’m touching myself tonight.”

Romantische drama

Aanstaande zondag is het Valentijnsdag. Wat is nu een betere film om heen te gaan dan Deadpool? Een prachtig liefdesverhaal met een plotselinge, schokkende wending. Hoe gaat dit verder? Zien ze elkaar nog wel? Overleven ze het samen? Een ideale film voor een romantisch avondje uit.

“If I never see you again, know that I love you.”

Comedy

Oke, misschien is de film niet echt super romantisch; de film is vooral echt hilarisch. Deadpool is een film die je moet zien. Alleen de ervaring van lachen, samen met een volle IMAX zaal, is echt fantastisch. Het maakt niet uit wanneer je hem kijkt en hoe, of het nu in IMAX is of niet, kijk alsjeblieft deze supergrappige film.

“Nobody’s getting hurt!”
[man valt van een gebouw af]
“That guy was up there before we got here.”

Koop bij bol.com


< Maze Runner: The Scorch Trials (2015)Steve Jobs (2015) >

Advertentie

8 gedachtes over “Moet jij Deadpool gaan kijken of niet?

 1. Ik heb er erg van genoten en ga er volgende week voor de tweede keer naar toe. Ik vond trouwens z’n grap over de Taken films ook wel erg sterk.

  Staat trouwens een kleine typefout (Commedy ipv comedy)

  Like

  1. Tweede keer? Vind je het niet minder leuk als je een film voor de tweede keer in de bioscoop kijkt? Heb het met Star Wars: The Force Awakens geprobeerd, maar daarbij viel ik bijna in slaap. Kon ook aan de situatie hebben gelegen 😛

   Like

   1. Nee hoor, als ik een film leuk vind dan ga ik wel vaker voor een tweede keer. Vorig jaar bij bijvoorbeeld Mad Max en The Martian. Kan er dan net zoveel van genieten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s