Wie hebben gelijk: critici of gamers?

Terwijl je rondkijkt in de lokale gamewinkel, zie je een leuk ogend spel. Op internet zoek je naar informatie erover. Daar vindt je twee soorten meningen. Een paar critici zeggen dat het spel prut is, terwijl een hoop gamers het aanbevelen. Wie moet je nu geloven: de experts na een paar uur spelen of de gamers die het spel oneindig hebben gespeeld?

Tja, hoe bepaal je of je een leuk spel in gedachten hebt? Om dat te bepalen, zijn er twee kampen waar je verhaal kunt halen: de critici en de gamers zelf. Critici die hierover gaan hebben meestal enige affiniteit met games en spelen zelf ook spellen in hun vrije tijd. Omdat critici hun recensie af moeten hebben binnen een tijdsbestek in tegenstelling tot normale gamers, maken we onderscheid tussen deze twee groepen. Wie van de twee heeft het bij het rechte eind?

tumblr_ntkacixmoe1rjcjaqo1_1280.jpg

De critici zijn kritisch. Ze analyseren het spel compleet en oordelen daar aan het eind over. Critici hebben ervaring met veel verschillende spellen, waaronder oudere en onbekendere, maar ook nieuwere en kleinere spellen. Hierdoor kunnen critici goed bepalen of het spel voldoet aan de eisen waarin spellen van nu moeten voldoen. Ook kunnen ze bepalen of het spel boven andere spellen uitschiet.

De gamers daarentegen zijn erg ervaren met het spel in kwestie, maar zijn daarom niet even zuiver. Hun mening is niet altijd objectief, omdat ze gefocust zijn op het spel dat ze spelen en deze niet vergelijken met andere spellen. De fans schreeuwen meestal het hardst. Als zij het spel leuk vinden, zullen ze er alles aan doen om dat aan anderen te vertellen. Ze kennen het spel door en door, maar vergeten vaak de fouten die het spel voor nieuwelingen kunnen verpesten.

eahwfuvsdoxodadvughd.jpg

Het beste is om naar allebei te kijken. Bij de gamers kun je kijken naar hun ervaringen met het spel. Als die ervaringen jou aanspreken, is het zeker de moeite waard om het spel te proberen. Wanneer een spel door critici slecht wordt beoordeeld, kan het nog best leuk zijn om te spelen. Het is dan belangrijk om te kijken naar andere gamers: die weten of een slecht spel leuk is of niet.

Maar je kunt best van een spel genieten dat wordt afgeraden. Anderen kunnen het spel nog zo bagger, stom of saai vinden, zolang jij er plezier mee kunt beleven is het een prima aankoop. Je hoeft je niet door de meerderheid te laten overhalen, maar het is een goede indicatie van wat jij van het spel kan gaan vinden. Vraag eventueel een vriend(in) of het spel bij jou past. Uiteindelijk is gamen jouw bezigheid, dus speel de spellen waarvan jij geniet.

handshake-pano_19966.jpg

Advertentie

Een gedachte over “Wie hebben gelijk: critici of gamers?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s