De droom die werkelijkheid werd

Willen we niet allemaal iets in het leven: een doel bereiken? Rijk en gelukkig worden? Een opleiding afronden, het einde van de maand halen, de beste van de klas zijn? Dromen, groot en klein, doen we allemaal. Het onderscheidt mensen van dieren en van elkaar. Het motiveert ons om de dag te beginnen en af te maken. Het stimuleert ons om harder ons best te doen, om verder te komen in het leven.

Fransman Philippe Petit had ook een droom. Hoewel zijn vader wilde dat hij iets intelligents ging doen, besloot hij om straatartiest te worden, gespecialiseerd in koorddansen. Bij de tandarts zag hij in een architectenmagazine twee enorm hoge gebouwen staan. Hij scheurde die bladzijde eruit en nam hem mee naar huis.

the_walk_movie-HD.jpg

Twin Towers

Thuis aangekomen pakte hij een potlood en tekende tussen deze twee torens een rechte lijn. Het was 1974 en de twee torens heten de Twin Towers. Deze gebouwen zijn op 11 september 2001 aangevallen en sindsdien verdwenen uit de skyline van New York.

Dromen komen uit

Philippe kreeg het voor elkaar en maakte zijn droom waar. Hij liep van de ene naar de andere toren, voor de officiële opening nog was geweest. Maar hij was niet alleen. Petit had een groep mensen bij elkaar gesprokkeld om hem te ondersteunen tijdens de voorbereiding en het moment zelf.

TheWalk_Ex_MC.jpg

The Walk

De verwezenlijking van zijn droom wordt prachtig weergegeven in The Walk (2015), een film met in de hoofdrol Joseph Gordon-Levitt als Philippe Petit. Deze acteur zou je kunnen kennen uit films zoals Inception (2010), 50/50 (2011), The Dark Knight Rises (2012) en Looper (2012). The Walk is gebaseerd op het boek van Philippe Petit zelf: To Reach the Clouds.

Een speciale film

De film is niet alleen maar een avonturenfilm over hoe fantastisch het begin van Petits leven was. Het is een hommage aan de twee prachtige gebouwen. Juist nu ze ontbreken door die vreselijke aanslag, is het belangrijk om ze niet te vergeten. De Twin Towers staan niet alleen meer voor de rijkdom en macht van het westen, maar ook als symbool tegen onrecht en terrorisme. The Walk laat je terugverlangen naar het New York voor 11 september.

0280-new-york-city-skyline-with-twin-towers

Maak je droom waar

Petit heeft zijn droom waargemaakt. Nu is het tijd om die van jou te vervullen. Ga naar buiten, doe wat je moet doen en maak die dromen waar. Doe het voor de mensen die het niet hebben kunnen doen, die veel te vroeg om zijn gekomen door een aanslag, waar ook ter wereld. Maar doe het ook voor jou.

Koop bij bol.com


< Terminator Genisys (2015)Maze Runner: The Scorch Trials (2015) >

Advertentie

3 gedachtes over “De droom die werkelijkheid werd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s