Chatten gratis herbeleven!

Af en toe kom je op Steam, dé digitale gamewinkel voor de computer, een spel tegen waar je de kriebels van krijgt. Een spel waar de ervaring je aanspreekt in plaats van de gameplay of het verhaal. Dat je benieuwd bent hoe je zou reageren in de situatie waarin het spel jou brengt. Emily is Away is zo’n spel.

Wat een bijzondere ervaring. Na het spelen van het één uur durende spel sta ik versteld. Tijdens het spelen van Emily is Away voelde ik mij weer zoals in de MSN dagen. De tijden waarin ik dagelijks met vrienden zat te chatten na school. Uren waarin we over alles en niets praatten en vooral ons verveelden. Een fantastische tijd.

ezxapD.gif

Chatsimulator

Emily is Away is een gratis spel op Steam. Het is een kort verhaalgedreven chatsimulator met per keer drie keuzemogelijkheden. Het spel speelt zich af in de jaren 2002 tot 2006 en heeft een pixelachtig stijltje in een Windows XP omgeving. Aan het begin van elk jaar mag je een profielafbeelding kiezen, waaronder met pixels in beeld gebrachte popreferenties. Je probeert te chatten met een oude schoolvriendin, maar dit loopt niet heel soepel.

Tot mijn grootste spijt had het spel maar één einde. Graag had ik een paar andere eindes gehad, zodat de keuzemogelijkheid ook daadwerkelijk iets oplevert. Nu voelt het alsof je keihard je best doet en het toch niet lukt. Precies dat gevoel probeert Emily is Away je expres te geven. Het spel wil je laten realiseren dat wat jij diep in je hart wil niet kan, hoe hard je ook je best doet.

mainmenu.png

Herkenbaar

De kracht van Emily is Away is dat je er makkelijk in kan herkennen. Iedereen heeft wel eens met iemand in contact proberen te blijven, wat tot zijn grootste spijt heeft gefaald. Dit spel roept die emoties en herinneringen op, terwijl je echt hard je best doet om het dit keer wel goed te doen.

Een rit om aan te bevelen. Een uurtje ervaren voor helemaal niets. Maar let goed op: wees klaar om terug te gaan naar tijden die je hebt verdrongen.

Advertentie

Een gedachte over “Chatten gratis herbeleven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s