De reden waarom ik wél Netflix heb

Nog niet zo lang geleden deden we het allemaal: films en series downloaden van The Pirate Bay. Die prachtige baai waar alle films en series zomaar voor het grijpen lagen. Nu heb ik al sinds dat Netflix naar Nederland kwam een abonnement op deze service. Een klein bedrag per maand voor het grote aanbod dat direct beschikbaar is, maakt het zeker het proberen waard.

tdy_mor_netflix_140930.jpg

Films en series van internet streamen, beschikbaar overal ter wereld, werkt onder lage snelheden (ik spreek uit ervaring), op verschillende apparaten, met een groter aanbod dan dat op dvd’s in je huiskamer past. Netflix klinkt als de droom die uitkomt.

Toch is niet iedereen tevreden met Netflix. Veel mensen klagen over het aanbod. Zo staat er op Netflix’ Facebookpagina onder elk bericht reacties in de vorm van ‘Wanneer komt … eindelijk op Netflix?’ Ook hoor ik vele mensen om mij heen klagen dat er te weinig opstaat, of iets specifieks dat ze zoeken.

dd4fbabfb1d607949c378a3b99cecd40.png

Wanneer ik dat hoor denk ik: wees eens positief! Kijk wat er wel op Netflix staat. Niet al het bekende en goede staat er misschien op, maar je betaalt per maand ook maar een klein bedrag. Op Netflix staan juist een hoop goede andere dingen, waarvan veel exclusief voor de service.

Ook vernieuwen ze steeds het aanbod. Wanneer er iets nieuws op wordt gezet, begin ik te glimlachen. Dan zie de (onbekende) pareltjes die zijn binnengekomen en kan niet wachten om ze te kijken. Het enige wat mij daarvan weerhoudt is tijdgebrek.

Jessica-Jones-screengrab.jpg
Jessica Jones, een goede exclusieve Netflix serie

Ze zorgen er bij Netflix ook voor dat de onbekendere titels aandacht krijgen door ze beschikbaar te maken. Want stel je voor: als je per titel zou moeten betalen, zou je enkel de bekende films en series gaan kijken. Je weet immers dat die zullen leveren wat je verwacht.

Netflix is geen complete database zoals IMDb om je films en series op te zoeken. Netflix is een platform die je de beste en leukste titels aanbeveelt. Een plek die gespecialiseerd is om jou de beste tijd te geven. Als filter tussen de ruis van prutfilms en -series. Een plek om te genieten. Het heet niet voor niets Netflix & Chill, toch?

store-huge-5

Advertentie

8 gedachtes over “De reden waarom ik wél Netflix heb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s