Waarom ik drie weken lang niet blogde

Tijd voor iets anders. De afgelopen weken was ik bijzonder weinig op mijn eigen website te vinden. Waar normaal gesproken drie nieuwe blogs per week te vinden waren, bleef toen de catalogus ongewijzigd. Vandaag leg ik uit hoe dat kwam.

Meestal hou ik niet echt van de actualiteit. Ironisch ook dat ik Journalistiek studeer. Ik heb op dit moment werkelijk geen flauw idee wat er in de wereld gaande is. Als ik al nieuws lees, gaat het over mijn interesses: films, series en games.

Dan klik ik alleen de langere verhalen aan. Die artikelen over grotere ontwikkelingen, in tegenstelling tot de korte, onsamenhangende nieuwtjes. In mijn blog probeer ik ook wat breder te kijken. Daarom geen korte blog dat ik terug ben, maar een antwoord op de vraag waarom.

Hiervoor moeten we terug naar het verleden, waar ik ook al meerdere keren had geblogd. Rond mijn vijftiende schreef ik dagelijks letterlijk op wat ik die dag had gedaan. Ook toen ik in 2013 op YouTube als gamecommentator actief was, schreef ik af en toe een interessant stukje over de gamewereld, waaronder een klein online magazine.

6b2c043a99b7c867787c34b419048e4a.png
Mijn lange recensie van het spel FEZ (2013). Dit zijn de eerste twee pagina’s van de vier.

Al ben ik met elk van deze blogs gestopt. Ik was er klaar mee, vond mijn stukken niet goed genoeg of voelde me niet de persoon die dit zou moeten doen. Met die redenen ben ik het nog steeds eens, terwijl ik met plezier kan terugkijken en -lezen wat ik toendertijd allemaal heb gemaakt.

Toen ik bijna een jaar geleden deze blog opzette, was mijn visie om films, series en games te gaan bespreken. Hoe, wat en waarom was toen nog niet duidelijk. Gaandeweg kreeg dit allemaal wat meer vorm. Deze blog begon als schoolopdracht, maar uiteindelijk is het een leuk hobbyproject geworden.

Oude blog.png
Zo zag deze website er in het begin uit. Lelijk, he?

Voordat ik een break nam, schreef ik mijn blogs steeds meer vanuit eigen persoonIk wist niet waar ik het over moest hebben, dus schreef ik mijn eigen ervaringen maar op. Uiteindelijk schreef ik met moeite nog een paar blogs, totdat ik stil viel. Mijn ideeën waren op.

Misschien was de druk te hoog. Iedere week drie teksten van 500 woorden online krijgen is niet alleen lastig, maar ook tijdrovend. Elke keer een nieuwe invalshoek bedenken en dan een paar uur nemen om te schrijven; ik had meer zin om films en series te kijken en games te spelen, dan voor bloggen de tijd te nemen.

IMG_0596 (2).png

Toch wil ik dat wel doen. Door de hoge eisen die ik aan mijn blogs stel, heb ik het lastiger gemaakt om te blijven schrijven. Dit zorgt voor goede verhalen waar ik trots op ben. Daarom wil ik weer gaan beginnen. Mijn ideeëndoos is vol en mijn vingers popelen om te typen.

Wat zouden jullie willen lezen? Wat vinden jullie interessant? Laat het me weten in de reacties! Nieuwe ideeën zijn altijd welkom 🙂

Advertentie

12 gedachtes over “Waarom ik drie weken lang niet blogde

 1. Af en toe een break is prima toch, lekker opladen. Daarnaast denk ik dat je gewoon zoveel moet schrijven als je zelf wilt en als je drie keer per week te veel vindt, dan doe je dat iets minder. Of je schrijft af en toe eens een korter stuk. Het is uiteindelijk natuurlijk jouw blog, dus je mag het zelf weten. Ik lees het in ieder geval met veel plezier en de combinatie van artikelen en recensies is fijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat je het tof vind om te lezen! Zelf merk ik dus (met deze drie weken als voorbeeld) dat wanneer ik geen duidelijk ritme heb in mijn schrijven, ik het laat liggen en er niks meer mer doe. Die drie keer per week is het handvat zodat ik lekker veel blijf schrijven 😉

   Like

   1. Het is inderdaad goed om een doel neer te zetten. Ik probeer ook vijf keer per week en dat lukt redelijk (soms zelfs meer), maar maak me nooit zo veel zorgen als het een weekje niet lukt.

    Geliked door 1 persoon

 2. Zoals gisteren al gezegd op Twitter miste ik je wel een beetje. Je hebt diepgang in je artikelen door jouw eigen kijk er op te geven. Ik zou het leuk vinden om te lezen over de combinatie van school en je blog. Daarnaast vind ik je recensies ook leuk. En heb je geen zin om te schrijven dan doe je dat gewoon niet. Uiteindelijk moet het wel leuk blijven. Wij zijn met zijn tweeën en dat is wat makkelijker ook al lukt het ons om verschillende redenen ook niet altijd.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is wel heel herkenbaar wat je schrijft dus een pauze is altijd goed denk ik. In ieder geval vind ik jouw recensies en artikelen erg leuk dus ik zeg vooral: keep up the good work! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Fijn dat je weer terug bent! 🙂 Ik vroeg me al af waar je was gebleven.

  Ik herken wat je zegt. Je kan het beste gewoon schrijven over de dingen die jij leuk vindt, want dan blijft het ook leuk voor jezelf. En als het iemand aanspreekt dan is dat mooi meegenomen. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Thanks, ik ben hier hoor! 😛 Zeker waar, zo zit het ook in elkaar. Als je specifiek genoeg schrijft, komen er vanzelf wel mensen kijken die geïnteresseerd zijn in wat je schrijft. Maar uiteindelijk schrijf ik voor mezelf, alleen heb ik zelf best hoge kwaliteitseisen. Soms best lastig om daaraan te voldoen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s