Maze Runner 2: Ren je rot

Maze Runner: The Scorch Trials is het tweede deel van de boekverfilmingen The Maze Runner. De boeken zijn geschreven door James Dashner. Dit deel gaat verder op het verhaal van de voorloper, The Maze Runner (2014). The Scorch Trials is sinds kort ook thuis te bewonderen. Is deze film je tijd wel waard?

Na een lange schooldag haastten Rijk en Wilco zich naar de fiets. Met twee volle tassen fietsen ze zo snel als ze kunnen richting de bioscoop. Daar aangekomen lopen ze naar binnen, kopen kaartjes en pakken een 3D bril. Ze gaan zitten in de bioscoop en dan begint het.

Vermaakt heb ik mij zeker. Maze Runner: The Scorch Trials is een avonturenfilm, opgebouwd als één lange ontsnappingspoging. Je komt in de film op allerlei nieuwe, interessante gebieden. Helaas blijft de film kort bij dit soort gebieden stilstaan. De dialogen in de film brengen wat humor in de film, met als tegenhanger de snelle actie.

Bij de voorganger The Maze Runner kreeg je het gevoel alsof er geen progressie werd geboekt in de personages. Ook bij The Scorch Trials krijg je dat gevoel. De film besteedt te weinig aandacht aan de diepgang van de personages, waardoor je ze niet leert kennen. Dit heeft tot gevolg dat het je weinig boeit als personages pijn hebben of doodgaan.

Maze Runner: The Scorch Trials is een heerlijke film om achterover op de bank te kijken en te lachen om de droge grappen die worden gemaakt. Misschien zul je ook nog wel een keertje om een plotgat lachen, maar veelal zul je intens kijken naar de spannende actiescènes. The Scorch Trials ziet er zo spectaculair uit dat je soms de plotgaten zou willen vergeten. Als de dialogen beter waren uitgewerkt, zou het een fantastische film zijn.

Maar je hoeft hem niet in de bioscoop te zien. De film is in 3D te bewonderen, maar het voegt niet veel toe aan de ervaring. Ik zou hem wel lekker thuis kijken, want het is wel een erg vermakelijke film. The Scorch Trials is niet het geweldige actiespektakel waar je op hoopt, maar met vrienden en wat popcorn bezorgt de film zeker een leuke avond.

De film Maze Runner: The Scorch Trials is nu thuis op dvd en blu-ray te bekijken. Nog niet overtuigd? Kijk dan de trailer:

Koop bij bol.com


< The Walk (2015)Deadpool (2016) >

Advertentie

4 gedachtes over “Maze Runner 2: Ren je rot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s