Top 10 Films & Series 2016

Vlak voor het begin van 2016 creëerde ik de Top 10 lijst van films en series 2015 die ik tot dusver had bekeken. Dit jaar deed ik dat weer! De films had ik zelfs bijgehouden op Letterboxd! Jeeej! Voor de series moest ik heel diep graven. Dus eh, deze lijst kwam daar in ieder geval uit.

Ook dit jaar heb ik weer een heleboel films en series níet gezien. Mijn top 10 van 2015 zou er nu heel anders uitzien dan vorig jaar. Ook keek ik veel meer films begin dit jaar door mijn bioscoopabonnement. Hoe dan ook, tot dusver, mijn top 10!

 1. Rogue One

rogueone_logo-0-0

Natuurlijk hoort de nieuwste Star Wars film in mijn top 10 lijstje. Het stomme is dat ik hem nog niet eens heb gezien. WAT??!?! Ja, ik weet het. Sorry. Maar ik weet toch wel dat die in deze top 10 komt, dus zet ik hem alvast klaar. Anders stond het enorm toffe Nerve (2016) op deze plek. Ook prima, trouwens.

Koop bij bol.com

 1. The Flash/Arrow

the-flash

Jullie weten onderhand wel hoe erg ik fan ben van de superheldenseries- en films. Al heb ik nog niet eens Luke Cage afgekeken. Lekker bezig weer. Twee televisieseries waar ik iedere week naar uitkijk zijn The Flash en Arrow. Je mag me er misschien wel wakker voor maken.

 1. Westworld

westworld-overlay-a

Niet helemaal tevreden met het einde, toch ben ik nog steeds enorm enthousiast over de gloednieuwe HBO serie Westworld. Het doet me dan ook pijn dat we tot 2018 moeten wachten voor een nieuw seizoen. Mysterieuze dramaserie die enorm toffe concepten tot leven wekt.

 1. ARQ

arq_01-h_2016

Een kleinschalige thriller waarin twee personages vastzitten in een timeloop en er proberen uit te komen. Een soort Groundhog Day (1993), maar dan vol actie, spanning en wat mysterie. Knap hoe ze de suggestie van een grotere wereld in korte tijd gaven. Een exclusieve Netflix film en een echte aanrader.

 1. Bojack Horseman/Unbreakable Kimmy Schmidt

bojac_ps2_061_h-0-0

De exclusieve Netflix sitcoms zijn bijzonder sterk. Bojack Horseman heeft in seizoen 3 echt fantastische afleveringen met grote thema’s en bijzonder goed uitgewerkte emotionele afleveringen. Hetzelfde geld voor het iets grappigere Unbreakable Kimmy Schmidt, die op hilarische wijze subtiel je aan het nadenken zet en je verbazingwekkend veel over jezelf laat leren. Bijzonder goede series.

 1. Zootropolis/Finding Dory

zootopia-wallpaper-background-downloads

De Pixarfilms blijven maar doorgaan en ik blijf ze fantastisch vinden. Dit jaar Zootropolis (2016) die een thematisch verhaal vertelt in een groot opgezette wereld en het vervolg van Finding Nemo (2003), Finding Dory (2016), een fantastische avonturenfilm en een werkelijk genot om te kijken.

 1. Deadpool

deadpool-fans-start-petition-to-erect-statue-in-ch_4hf6

De meest verrassende superheldenfilm van het jaar, die vooral veel grappiger is dan je gewend bent. De kleinschaligheid voelt vernieuwend aan. Ook neemt Deadpool (2016) zichzelf niet zo serieus en is het fantastisch om een volledig gevulde IMAX-zaal te zien lachen om Ryan Reynolds‘ grappen.

Koop bij bol.com

 1. Eddie the Eagle

rehost-2016-9-13-67ca33a7-48e5-4209-b38a-19004651f06e

Eddie the Eagle (2016) bekeek ik met traanogen. Het is een daadwerkelijk prachtig verhaal. Ik hou van inspirerende en positieve biografische films (biopics), wanneer ze zo goed en geloofwaardig zijn uitgevoerd. De film raakte mij zo diep dat die op nummer drie dit jaar terechtkwam. Onverwachts 🙂

Koop bij bol.com

 1. 10 Cloverfield Lane

cloverfield5-xlarge

Net als ARQ (2016) is 10 Cloverfield Lane (2016) een spannende thriller die plaatsvind in gelimiteerde ruimte; dit keer een kleine, ondergrondse bunker waar een drietal bevind. De vrouw zit hier alleen niet vrijwillig en wil eruit. De oude man van wie de bunker is zegt alleen dat je er niet uit móet willen. Wie heeft er nu gelijk? Een echte aanrader!

Koop bij bol.com

 1. La La Land

la-la-land-cover-ryan-gosling-emma-stone

Zoals ik schreef in mijn recensie vorige week, had ik nooit verwacht dat La La Land (2016) zo goed zou zijn als ik hoorde dat die is. Toch blijft deze sfeervolle romantische musical na twee weken nog steeds in mijn hoofd zitten, waar vooral de muziek uitblinkt. Het is een film over dromen, waarover ik nog steeds aan het dromen ben. De beste film van 2016!

Koop bij bol.com

Advertentie

15 gedachtes over “Top 10 Films & Series 2016

 1. Heb La La Land inmiddels gezien! Geweldige film! Bojack Horseman, vooral het laatste seizoen is al snel een van mijn serie-favorieten van dit jaar geworden! Grappig, ik vind The Flash wel geinig, maar Arrow kan ik niet volhouden. Al vanaf het vierde seizoen niet meer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb je het vijfde seizoen van Arrow al gezien? Is al wel iets beter. Maar ik hou van superhelden dus er moest er sowieso een paar van in. Heb je ook een lijstje? Ik ben namelijk wel benieuwd 🙂

   Like

 2. Je durft met Rogue One, terwijl je ‘m niet gezien hebt! Maar hij is niet slecht, dus als je weet dat je er van houdt dan begrijp ik het wel 🙂

  Westworld is m’n favoriete serie van dit jaar en dat einde vond ik tof. ARQ vond ik zelf niet goed, maar gelukkig heb jij er meer uitgehaald 🙂 Eddie the Eagle was een heerlijke feelgood film.

  Daarnaast zie ik wat overeenkomsten met m’n eigen lijstje 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuke lijst Wilco. Ik kan mij er prima in vinden. Echter vond ik Eddie The Eagle niet zo meeslepend als ik had gehoopt. Ik denk dat dit ook de reden is dat de film buiten mijn top 10 is gevallen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s