Waarom ik wél filmtrailers kijk

Trailers zijn eigenlijk een bijzonder fenomeen. Zoals ik al zei in mijn blog over de film The Brothers Grimsby (2016), is het best vreemd dat je vóór een bioscoopfilm trailers ziet voor andere films. Net wanneer je klaar zit om een film te kijken waar je al voor hebt betaald, wil je toch niet het idee krijgen dat je liever een andere wilde zien?

Je kunt deze blog ook kijken in plaats van lezen in deze video:

Het afgelopen half jaar heb ik hard mijn best gedaan om trailers te vermijden. Ik wilde zo weinig mogelijk over een film weten, voordat ik hem ging bekijken. In een tijd waarin bijna elke filmtrailer  te veel over een film weggeeft is het bijna onnodig om de film nog te zien na het kijken van de trailer.

Toch heb ik een paar weken besloten om weer filmtrailers te gaan kijken. Waarom zou jij net als ik wél trailers gaan kijken?

 1. Trailers zijn onvermijdelijk

Sinds ik vaker naar de bioscoop ga, kan ik niet eens meer trailers missen. Een bioscoopbezoekje begint namelijk met een collectie van trailers. Hierdoor heb ik zelf de meeste trailers 5 keer gezien. Als je een keer scrollt op Facebook op Twitter zie je er ook wel een paar voorbij komen. Trailers zijn daarentegen wel vele malen vetter op het grote bioscoopscherm.

 1. Trailers zijn sowieso vet

Al is de film helemaal niks, meestal zit de trailer goed  in elkaar. Hoe ze het elke keer weer voor elkaar krijgen om twee uurtjes in twee minuten te proppen is mij een raadsel. Als alle beste momenten van een film in de trailers zitten, kun je van de losse video alsnog lekker genieten. Een collectie van de beste 100 filmtrailers kun je hier bekijken.

 1. Trailers zijn handig

Op IMDb staat er bij de meeste films een korte beschrijving van waar de film over gaat. Na het lezen van dat stukje tekst probeer je te bedenken hoe dat er eigenlijk uit gaat zien. Een trailer kan heel mooi de sfeer van een film overdragen en zien in hoeverre het binnen jouw smaak valt. I-de-aal.

 1. Trailers zitten vol met spoilers

Trailers van tegenwoordig schromen niet om belangrijke stukken verhaal prijs te geven. Alles om de kijker te overtuigen om de film te gaan kijken. Zelf vind ik het niet erg wanneer het hele verhaal al in de filmtrailer wordt vertelt. Ik kijk ook graag vette films voor een tweede keer. Door een spoilervolle trailer weet je tenminste wel wat je in de film kunt verwachten.

 

Wat doe jij? Kijk jij trailers of vermijd je ze zo veel mogelijk? Laat het mij weten en misschien krijg je een gratis trailer van mij cadeau!

Deze blog van Mcurl was de inspiratie voor deze blog. Bedankt, Patricia!

Advertentie

16 gedachtes over “Waarom ik wél filmtrailers kijk

 1. Ik zie graag trailers. Zoals je zegt, kun je je zo meteen een beeld vormen van hoe de film er zal uit zien. Alleen heb ik er een hekel aan als de trailer volgepropt zit met spoilers… Dat is voor miji een serieuze afknapper.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik kijk zelf ook regelmatig trailers, al bekruipt mij soms het gevoel dat ik het beter niet had kunnen doen ;(. Sommige trailers spoilen zo enorm veel dat het bijna de film kan verpesten… Zo werd de plottwist van Terminator Salvation gewoon weggegeven. Toch kan ik het niet laten om trailers te kijken haha.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben blij dat ik voor inspiratie heb kunnen zorgen 😉 Je maakt zeker een aantal goede punten en ik moet zeggen dat ik waarschijnlijk wel trailers blijf kijken voor de kleinere films, want die geven vaak een stuk minder prijs :). Daarnaast weet ik soms niet echt wat ik moet verwachten van filmhuisfilms en is een trailer voor mij vaak een beslissende factor om hem wel of niet te zien.

  En dat trailers vet zijn ben ik uiteraard volledig met je eens, maar het probleem daarvan is dat ik dat enthousiasme dat ik op dat moment thuis ervaar, vaak bij het zien van de beelden in de bios niet meer voel. Maar goed, je kent mijn standpunt 😉

  Het is een leuk stuk geworden!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik kijk ze helemaal niet juist omdat ze vaak vol spoilers zitten, daarnaast onrealistische verwachtingen scheppen en ik graag met zo min mogelijk voorkennis een film wil ervaren.

  Geliked door 1 persoon

 5. Vaak zoek ik zelf de trailers niet op of het moet een film zijn waar ik al heel lang naar uit kijk. Dan kan ik echt niet wachten om te zien wat ze ervan gemaakt hebben (recent voorbeeld is Inferno).

  In de bios ontkom je helaas niet aan de trailers maar als deze me echt intrigeert wil ik hem nog wel een paar keer op YouTube opzoeken (bij Interstellar had ik dit heel erg)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s