Eén avond, drie films: welke moet jij zien?

Als je toch naar de bioscoop gaat, waarom niet naar films die nét uit zijn. Deze week had ik het geluk om op één avond drie nieuwe films te zien. Vandaar dit recensie-drieluik: drie korte filmbesprekingen in één verzameling. London Has Fallen, Zootropolis en Knielen op een Bed Violen: welke moet jij gaan bekijken?

Mijn Pathé Unlimited abonnement wordt in ieder geval goed benut. Ik probeer zo vaak mogelijk naar de bioscoop te gaan, zodat ik de meeste films daar kan bekijken. Er zijn echt dagen dat ik in de bioscoop terechtkom, ik nog een leuke film zie die vlak na de vorige kwam en ik bij mezelf denk: “Ach, nu ik er toch ben”…

Zo ook afgelopen donderdag. Ik begon in de middag en heb uiteindelijk drie films bekeken. Nu mis ik de tijd om alle films die ik kijk te bespreken op mijn blog, al doe ik het wel kort op Twitter. De beste films besprak ik al op mijn Oscar blog. Nu is het tijd voor een recensie-drieluik van verschillende net uitgebrachte films.

London Has Fallen (2016)

london-has-fallen.jpg

In deze actiefilm met Gerald Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman gaat de president van Amerika naar Londen voor een plotselinge bijeenkomst. Daar wordt de president aangevallen en moeten ze er alles aan doen om weer thuis te komen en uit de handen van de vijand te blijven.

Van voorganger Olympus Has Fallen (2013) genoot ik erg. Die film deed me veel denken aan de oorspronkelijke Die Hard (1988), wat echt een pluspunt is. Al was het verhaal niet heel bijzonder, was de film wel spannend en zat vol vette actie. Het grootste minpunt waren de computeranimaties: die zagen er vreselijk nep uit.

Afgelopen woensdag kwam London Has Fallen (2016) uit. Dit is de opvolger van Olympus, alleen lijkt het alsof iedereen is vergeten wat er in de vorige film gebeurt. Zelfs de gebouwen zijn ineens weer heel. Het verhaal van London is helaas een stuk saaier. De aanslagen in de film zijn maar een klein onderdeel in plaats van de focus van de film. Ook heeft de held van het verhaal het wel erg makkelijk en de computeranimaties zijn alweer slecht. Best een leuke film, maar niet de beste in zijn soort.

Koop bij bol.com


Zootropolis (2016)

zootopia-DMV_Trailer.jpg

Een konijn en een vos moeten samenwerken om in een stad vol verschillende dieren een vermissing op te lossen. Deze stad heet Zootropolis. Hier leven roofdieren en prooien vredig onder elkaar. Deze animatiefilm brengt dit allemaal kleurrijk in beeld in een avontuurlijk verhaal.

Tegenwoordig komt er bijna elk jaar een goede film van dit genre. Zo was The Lego Movie (2014) fantastisch en Inside Out (2015) stond zelfs in mijn top 10 van vorig jaar. Zootropolis (2016) valt in ditzelfde rijtje en misschien komt aankomende The Secret Life of Pets (2016) in augustus ook op dit niveau.

De wereld van Zootropolis (2016) steelt vooral mijn hart. De grote dieren die samenleven met kleine dieren en het menselijke, dagelijkse leven dat zich afspeelde daar maakt de stad een erg leuke plek om tijd in te spenderen. Het verhaal had een heel dik maatschappelijk boodschap, al maakt dit de film niet minder leuk. Sowieso een aanrader voor elke animatiefan.

Koop bij bol.com


Knielen op een Bed Violen (2016)

knielenopeenbedviolen.h.jpg

Deze Nederlandse boekverfilming gaat over een tuinman die de kerk niet voldoende vindt. Ineens krijgt hij een godservaring, waardoor hij in aanraking komt met een godsdienstige sekte. Hier raakt hij zo mee geobsedeerd dat hij weinig tijd meer besteed aan zijn familie.

De film trok mijn aandacht door de trailer van de film. Hierin leek de film spannend en mysterieus. Uiteindelijk snapte ik het verhaal echt voor geen meter. Ditzelfde gevoel kreeg ik bij het bekijken van The Godfather: Part II (1974) en Part III (1990). Als er al een boodschap in de film zat, snap ik niet welke die is of waarom ze die willen overbrengen.

Als boekverfilming is het best prima. De film is gewoon niet je tijd waard. Knielen op een Bed Violen (2016) is een langdradige film die boodschaploos is. De oorzaak zit waarschijnlijk in het boek waar het van afstamt, die ik eerlijk gezegd niet heb gelezen. Als je het boek zo fantastisch vond zul je waarschijnlijk wel van de film genieten, maar op dit moment vind ik zelfs Fissa (2016) een leukere Nederlandse film.

Koop bij bol.com

Advertentie

6 gedachtes over “Eén avond, drie films: welke moet jij zien?

 1. Heb Zootropolis vorige week ook gezien en daar erg van genoten. Jammer dat London Has Fallen enigszins tegen lijkt te vallen. Als ik nog een gaatje ergens kan vinden wil ik die toch nog het liefst op een groot scherm kijken.

  Af en toe is het best lekker om een paar films achter elkaar te pakken, heb dat ook wel eens gedaan 🙂

  Like

  1. London Has Fallen is wel zo’n ideale bioscoopfilm: groots, explosief en spectaculair. Zelf viel ik wel bijna in slaap tijdens het kijken, maar had de nacht ervoor ook niet heel lang geslapen haha

   Like

   1. Jazeker, had het druk dus was vergeten te antwoorden. Heb nog niet echt iets verzonnen, maar zal daar nog even over nadenken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s