Niks is beter dan een racestuur

Ik scheur door de volgende bocht. Met twee handen houdt ik mijn stuur stevig vast. Langzaam voel ik mijn handen wegglijden, maar ik probeer het te stoppen. In mijn achteruitkijkspiegel zie ik mijn achtervolger, die steeds sneller dichterbij komt. Het zijn de laatste meters voor de finish. Ik probeer hem achter mij te houden, maar tevergeefs. Op het allerlaatste moment passeert hij mij en wint de race. Ik druk op herstart.

Soms vraag ik mij wel eens af hoe ik in hemelsnaam mijn rijbewijs heb gehaald. Gelukkig heb ik die niet nodig bij het racen. Wanneer ik plankgas door de bocht ga, hoef ik enkel op te letten dat ik geen lantaarnpaal of tegemoetkomende auto raak.

En als ik er toch een raak is er ook geen probleem. Het mooie aan het racen in een spel is dat je het makkelijk opnieuw kunt beginnen. Het principe trial and error, ofwel: van fouten moet je leren.

wallpaper_need_for_speed_underground_04_1600.jpg

Ook in het oude Need for Speed Underground (2003). In dit spel voor de pc rijdt je door de stad in de nacht. Nu is het spel in het begin vrij eenvoudig; zelf haalde ik alle races met weinig moeite op moeilijk.

Maar niet alleen de sfeer en de moeilijkheidsgraad zijn fijn, ook de besturing is heerlijk. Wat deze Need for Speed namelijk heeft, is racestuurondersteuning. Dit houdt in dat je kunt spelen met een stuur die je aansluit op de computer.

Racen met zo’n stuur is echt fantastisch. Het scheuren door de bochten ermee is niet alleen spectaculairder, maar ook moeilijker. Het stuur drukt namelijk tegen, waardoor je niet alleen de juiste hoeveelheid moet sturen, maar ook de juiste hoeveelheid kracht moet zetten.

Tijdens bijvoorbeeld driftraces maakt het dit sturen een hele klus. Het doel van drift is namelijk zo lang en uitdagend mogelijk slippen in de bocht op een speciale baan. Dit resulteert in hard en snel heen en weer sturen, in de hoop dat het goed afloopt.

Het maakt uiteindelijk niet uit hoe oud het spel is: een stuur maakt elk racespel tien keer beter. Behalve als de auto’s in het spel zo goed als onbestuurbaar moeilijk zijn. Dan wens ik je veel succes.

B2Q1KM2CAAABS2J.jpg-large.jpg

Advertentie

Een gedachte over “Niks is beter dan een racestuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s