Doctor Who S9: Het beste seizoen

Sinds 2005 is er een moderne versie van de 50 jaar oude Britse sci-fi serie Doctor Who. Hierin gaat een Timelord op reis door de ruimte en tijd om mensen te helpen en avonturen te beleven. Afgelopen jaar was alweer het negende seizoen op BBC te bewonderen. Hoe vet was dit seizoen Doctor Who?

“Kidneys… I ‘ve got new kidneys!” Het is meer dan een jaar geleden dat Peter Capaldi, ook wel de twaalfde Doctor genoemd, de rol van Matt Smith overnam. In het achtste seizoen vond ik Capaldi oké, maar deze grijze held was pas echt fantastisch in het afgelopen seizoen. Capaldi is zeker de beste moderne Doctor.

Als ik de twee seizoenen van de twaalfde Doctor vergelijk, zie ik dat in seizoen acht de Doctor en zijn moraal centraal staat. In dit seizoen is gekozen om de ontwikkeling van Clara Oswald (zijn menselijke medereiziger) te benadrukken. De chemie tussen de Doctor en Clara is in allebei de seizoenen erg goed.

episode-1-wallpaper-16x9.jpg

Seizoen negen maakt heel veel gebruik van dubbelafleveringen. De kracht hiervan moet niet worden onderschat. Niet voor niets bestaat zowat elke Doctor Who finale uit twee afleveringen. Door drie kwartier extra tijd is er meer ruimte om nieuwe personages te introduceren en het verhaal beter op te bouwen.

Hierdoor waren de losse afleveringen van seizoen negen erg sterk. Waar seizoen acht faalde in de meeste, was bijna elk verhaal van seizoen negen het bekijken waard. Iedere keer vertelt de serie op een leuke manier een spannend verhaal. Seizoen negen is echt het sterkste seizoen van Doctor Who.

aeb3gj8cubiejknqyx2o.jpg

Voor iedereen die zich nog niet aan deze fantastische serie heeft gewaagd, hier 5 redenen waarom jij Doctor Who zou moeten kijken:

  1. Je bent een mens, dus je kunt je herkennen in de (meeste) metgezellen van de Doctor.
  2. Je bent nog niet in de ruimte geweest, dus weet niet wat voor vreemde dingen je kunt verwachten.
  3. Je hebt de toekomst nog niet gezien, dus je bent benieuwd hoe dat zal zijn.
  4. Je bent een avonturier, maar hebt geen geduld om te wachten op avonturen.
  5. Je bent een Timelord en hebt inspiratie nodig om zelf mensen te redden.

Koop bij bol.com

Klik hier om Doctor Who op Netflix te bekijken.

Advertentie

4 gedachtes over “Doctor Who S9: Het beste seizoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s