De superhelden op Netflix!

Ook de tweede serie van Marvel en Netflix is uit! Jessica Jones is een erg leuk avontuur van 13 afleveringen. Daarnaast is Daredevil ook al een tijd geleden uitgekomen, dus nu is het tijd om deze twee series met elkaar te gaan vergelijken.

Daredevil en Jessica Jones spelen beide af in New York, in de wijk Hell’s Kitchen. Beide series ademen dezelfde sfeer, al speelt Daredevil om een advocatenbureau en Jessica Jones om een privédetectives huis. Beide series zitten vol met dingen die je liever niet had gezien, maar die helaas wel waar zijn en de omgeving en personages karakteriseren.

Dit gaat gepaard met een hoop plottwists. Misschien zijn het niet plottwist van het kaliber Captain America: The Winter Soldier, maar elke maakt net zoveel impact op het verhaal en de personages. Omdat elke aflevering er minimaal één heeft, is het een reward om te kijken.

Wat mij opviel, is dat de helden in de serie helemaal niet als helden worden behandeld of gezien. Het enige wat ze verraad is hun aandacht in de serie en hun superkracht. De series geven heel goed weer dat een good guy zijn niet altijd makkelijk is. De helden maken een heleboel lastige keuzes, die niet altijd goed aflopen. Ook hebben de goeien hun persoonlijke motivatie.

Juist die motivatie maakt hun zo lastig te onderscheiden van de slechteriken. De motivatie komt zo erg overeen, dat je begint te twijfelen wie de goede en wie de slechte is. Dat maakt ze zo sterk. Ook een slecht persoon is niet volledig slecht en probeert ook maar zijn best. Je leeft mee met de personages en begint empathie te krijgen. Juist dit mist in de meeste superheldenfilms.

Hoewel beide series van Marvel zijn, valt het nog mee hoeveel superheldenonzin erin zit. Daredevil bevatte alleen de ‘verbeterde’ zintuigen van de blinde en meer niet. Door het ontbreken van al dit onrealistische spul maakte het spannender hoe hij situaties ging oplossen.

Jessica Jones daarentegen had maar liefst drie ‘superhelden’: een sterke, een onverwoestbare en iemand die iedereen kon laten doen wat die wilde. Toch viel het nauwelijks op. Het waren soms makkelijke plotoplossingen en leuke actiescènes. Het maakte de serie alleen minder aannemelijk als geheel.

Alleen al voor deze twee series zou je Netflix moeten nemen. Neem eventueel een maand gratis en kijk enkel deze twee, het is je tijd waard. Juist omdat het de helden zijn die niet alles kapot maken en arrogant zijn, maar mensen zoals jij en ik zijn die hun best doen om hun eigen leven en wereld een beetje beter te maken. Herkenbaar?

Advertentie

3 gedachtes over “De superhelden op Netflix!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s