Jessica Jones: De man en vrouw met twee gezichten

Jessica Jones is een gloednieuwe Marvel serie, exclusief beschikbaar op Netflix. Afgelopen vrijdag kwam de serie uit. Omdat ik er zo veel zin in had, heb ik de serie binnen een week afgekeken. Tijdens het kijken van de serie zag ik twee acteurs die mij bekend voorkwamen. Deze vertolkten in Jessica Jones twee hoofdpersonen.

Krysten Ritter

Speelt in Jessica Jones: Jessica Jones
Bekend van: Breaking Bad

marvels_jessica_jones_still.jpg

Toch wel grappig: Jessica Jones en Jane lijken op elkaar. Beiden hebben ze die duistere kant. Als vriendin van Jesse was Jane in Breaking Bad meer een sidekick en inspiratiefactor dat veel overeen kwam met hem. Iemand dat in eerste instantie niet geeft om de wereld, maar eigenwijs doet wat ze zelf wilt.

Jessica Jones is juist leidend en ondernemend. Zij probeert het goede te doen, als het haar niet teveel moeite kost. Jessica heeft als motivatie een verleden met Kilgrave, waar ze anderen voor wilt behoeden. Ze voelt zich verantwoordelijk wanneer anderen met Kilgrave belast worden. Jessica is net als Jane een persoon dat in zichzelf is gekeerd.

Jane en Jessica: twee personen die in hun doen en laten op elkaar lijken, maar andere motivatie hebben. Jane gaf uiteindelijk om Jessie en wilde bij hem zijn. Jessica gaf uiteindelijk om de wereld en probeerde te voorkomen dat Kilgrave anderen pijn deed.


David Tennant

Speelt in Jessica Jones: Kilgrave
Bekend van: Doctor Who

WWJD-02.jpg

Dit was wel bijzonder. Omdat ik de politieseries Broadchurch en Gracepoint (met beide Tennant in de hoofdrol) niet heb gezien, was dit de eerste keer dat ik hem terugzag op mijn tv sinds zijn vertrek bij Doctor Who. Daar speelde hij de tiende Doctor. Die was erg gepassioneerd, actief, briljant en had wat donkere kantjes.

Ook zou je Kilgrave zo kunnen samenvatten. Terwijl de Doctor als een goede man wordt gezien, is dat bij Kilgrave niet het geval. Desalniettemin had ik medelijden en heb lang de hoop gehad dat hij het goede probeerde te doen. Waarom hij het leuk vond om iedereen te vermoorden is mij nog steeds niet duidelijk.

De Doctor en Kilgrave: twee personen die in hun doen en laten op elkaar lijken, maar andere motivatie hebben. Misschien is de Doctor niet een moordenaar, maar wel iemand die anderen kan beïnvloeden. Gelukkig wel op een positieve manier.


Jessica Jones mag dan een serie zijn over mensen met superkrachten, maar uiteindelijk draait het om personen die elkaar pijn bezorgen. Sommige op een emotionele manier, anderen fysiek.

Koop bij bol.com

Klik hier om Jessica Jones op Netflix te bekijken.

Advertentie

2 gedachtes over “Jessica Jones: De man en vrouw met twee gezichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s