Twee keer dezelfde film in de bioscoop kijken?!

Niet heel vaak kom ik eraan toe, maar sinds ik een bioscoopabonnement heb is het voor mij gratis om films voor een tweede keer in de bioscoop te zien. Waar je in eerste instantie niet blij was om het eindresultaat, kun je de tweede keer alsnog genieten van een film.

Captain America: Civil War (2016) kwam nog geen maand geleden uit in de bioscoop. Speciaal voor deze film ben ik met een paar vrienden in de vakantie naar de dichtstbijzijnde IMAX-bioscoop gereden, wat meer dan een uur rijden was. Voor IMAX was dit het zeker waard.

Toch ben ik afgelopen week nóg een keer naar deze film gegaan. Ook dit keer heb ik hem in IMAX gekeken, maar nu in mijn eentje. Dit was de derde film die ik twee keer in de bioscoop had gezien. Deze drie films waren allemaal spectaculaire films in IMAX, waar ze ook beter uit de verf kwamen.

captain-america-civil-war-trailers-clips.jpg
Captain America: Civil War (2016)

De eerste film die ik twee keer heb gezien in de bioscoop was het nieuwste deel van Star Wars. Ik had The Force Awakens (2015) al in een normale bioscoop gezien, maar door het recent afsluiten van een bioscoopabonnement ging ik de film maar gratis voor de tweede keer kijken. Dit was tevens mijn eerste film in IMAX. Ook was het mijn favoriete film van vorig jaar, totdat ik de Oscarwinnende film Spotlight (2015) had gezien.

Tijdens de film viel ik telkens bijna in slaap, wat waarschijnlijk lag aan mijn slaapgebrek. Ik zwoor hierom af om twee keer dezelfde film te kijken in de bioscoop, totdat ik Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) zag. Bij de nachtpremière was ik niet heel enthousiast over deze film, maar later hoorde ik dat anderen de film wél konden waarderen.

batman-v-superman-dawn-justice-darkseid.jpg
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Ik besloot de film nog een kans te geven en ging tegen al mijn principes in toch voor de tweede keer naar Batman v Superman. Dit keer zag ik een leuke film en kon ik erg genieten van het eindresultaat. Waar ik eerder op de film kritiek had, kon ik nu de film waarderen voor wat hij was.

Toen ik afgelopen maand niet bijzonder enthousiast uit de voorstelling van Captain America: Civil War (2016) kwam, wist ik dat ik nog een keer de film moest gaan bekijken. Misschien zou ik hem, net als bij Batman v Superman, de tweede keer fantastisch vinden en hem erg waarderen. Vol hoop stapte ik ’s middags in de trein om twee films te zien, waaronder Civil War.

tfa_poster_wide_header.jpg
Star Wars: The Force Awakens (2015)

Hetzelfde scenario als bij Star Wars: The Force Awakens (2015) speelde zich af. Civil War was de tweede keer zeker een toffe film, maar ik was zo moe dat ik mijn ogen haast niet open kon houden. Wel kon ik het verhaal veel beter waarderen. Waar ik me eerst afvroeg wat voor zooitje het eigenlijk was, zag ik nu een duidelijke lijn.

Films twee keer in de bioscoop kijken is niet per se nodig. Soms helpt het om een film te waarderen, waar je eerst (misschien onnodig) kritisch over was. De reden dat je de tweede keer in de bioscoop een film zou moet kijken heeft niets te maken met hoe vaak je een film moet zien. De reden is dat sowieso elke filmvertoning plaats zou moeten vinden in een bioscoop, al is het maar een kleiner scherm bij je thuis.

Advertentie

10 gedachtes over “Twee keer dezelfde film in de bioscoop kijken?!

  1. Ik zou het zeker niet erg vinden om films meerdere malen in de bioscoop te kijken, maar zonder abonnement wordt dat wel een beetje duur.. Gelukkig hebben wij thuis een beamer, dus kunnen we dvd’s nog wel in het groot kijken – niet zo chique als in de bios, maar het komt in de buurt haha..

    Geliked door 1 persoon

  2. Alhoewel het niet regelmatig voorkomt zijn er soms films die ik gewoon een tweede keer moet zien, of waarbij ik het niet erg vind om mee te gaan met vrienden. Een film als Gravity was zo’n film die het beste tot z’n recht op het witte doek kwam in 3D dat ik die ervaring nog een keer moest beleven. Mad Max Fury Road heb ik ook twee keer gezien en ik kan nog wel meer films noemen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s