Talkshows op Netflix: Een goed idee?

De eerste talkshow op Netflix is sinds afgelopen woensdag te bekijken. Ik nam de proef op de som en keek of een talkshow op een streamingplatform een goed idee is of niet. De serie Chelsea is iedere week te bekijken op woensdag, donderdag en vrijdag.

Nog geen week geleden zag ik op Netflix een trailer van de serie Chelsea. In deze serie presenteert Chelsea Handler een talkshow voor alle Netflix gebruikers over de hele wereld. Ze heeft hiervoor al talloze talkshows gepresenteerd en was al eerder op Netflix te zien met de documentaireserie Chelsea Does.

ChelseaDoes.jpg
Chelseas andere Netflix serie Chelsea Does

Toch is Chelsea iets heel anders. Dit is de eerste talkshow op Netflix en volgens mij ook de eerste voor een streamingplatform. Tussen alle goede films en series die Netflix te bieden heeft, staat een talkshow klaar om bekeken te worden.

Wat doet dat eigenlijk tussen al dat andere kijkmateriaal. Talkshows zijn meestal actueel, terwijl het nu ook pas veel later kan worden gestreamd. Hierdoor heeft het nauwelijks nut om een talkshow terug te kijken. Dat terwijl een Amerikaanse sitcom zoals Full House nog steeds relevant en herkenbaar is (en nu te bekijken op Netflix), hoewel het al vrij oud is.

150729-news-unauthorized-full-house-story.jpg
Full House, een oude sitcom waarvan laatst een nieuw seizoen van uitkwam

Bij een talkshow zie ik dit niet gebeuren. Ik kan me niet voorstellen dat wanneer ik over 3 jaar zit te scrollen tussen alle Netflix Originals, ik Chelsea ziet langskomen en bij mezelf denkt: Oh ja, die serie is supervet. Die moet ik nog snel even inhalen, voordat het nieuwe seizoen begint.

Heeft een talkshow dan eigenlijk wel een plek op Netflix? Het leuke aan Chelsea is dat de aanpak net iets anders is dan een gewone talkshow. Waar ze bij de Nederlandse De Wereld Draait Door, Pauw en RTL Late Night meer gespitst zijn op nieuws en actualiteit, heeft Netflix’ Chelsea gekozen voor een duidelijke lijn en een herkenbaar personage.

cms_retina.full_cover.jpg
Jeroen Pauw, de presentator van Pauw

Je zou Chelsea op deze manier ook als een dramaserie of soap kunnen beschouwen. Chelsea is een domme meid die probeert door te praten met anderen de wereld een beetje beter te kunnen begrijpen. Dit doet ze door op een grappige manier nieuwe dingen te proberen en stomme vragen te stellen.

Als ik de serie op deze manier zie, kan ik begrijpen dat het wel plaats kan hebben op een streamingplatform. Hoewel ik een sneller en actueler platform een meer logische plek een zou vinden, snap ik dat het relatief gezien wel op het tragere Netflix kan. Door het verhaal en progressie die deze talkshow een beetje probeert erin te verwerken, is het over een paar jaar nog steeds leuk om naar te kijken.

Chelsea-Handler-indivisualist.jpg
Chelsea Handler, de presentator van Netflix‘ eerste talkshow Chelsea

Ik mis de leukere Amerikaanse talkshows doordat ik nauwelijks nog gewone tv kijk. Chelsea is hiervoor wel een aardige vervanger. De serie heeft zelfspot, maar als je het mij vraagt is allemaal een beetje too much. Chelsea heeft zoveel overduidelijke reclame, dat het bijna irritant wordt. Toch blijf ik de serie dit seizoen volgen.

Talkshows horen wat mij betreft niet op Netflix thuis. Toch sta ik open voor dit soort nieuwe ideeën, ook al werken ze niet allemaal even goed. Komedie- en dramaseries waarvan elke week een aflevering verschijnt, vind ik bijvoorbeeld echt heel tof, maar talkshows op de manier zoals we ze nu kennen, mogen wat mij betreft wegblijven.

De trailer lijkt niet heel erg op de inhoud van de serie zelf, trouwens.

Klik hier om Chelsea op Netflix te bekijken.

6 gedachtes over “Talkshows op Netflix: Een goed idee?

  1. Ik heb Chelsea nog niet gekeken, maar op zich vind ik het wel een leuke toevoeging. Ik moet toegeven dat ik wel verbaasd was toen ik zag dat het om een talkshow ging. Ik ga binnenkort de eerste aflevering eens kijken.

    p.s. dat plaatje is niet van Full House, maar van een nep Full House. 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Thanks, ik dacht al de gezichten niet te herkennen haha. Het is inderdaad wel een leuke toevoeging, ben benieuwd hoe lang deze serie blijft en of er meer talkshows op VOD-diensten verschijnen.

      Like

  2. Ik las laatst een interview met de CEO van Netflix dat ze van plan zijn om meer talkshows te realiseren. Het success ervan is dan wel afhankelijk van de opzet volgens mij. Ik heb Chelsea nog niet gezien maar afgaande op het bovenstaande wordt ik er niet enthousiast van.

    Zet daarentegen een actuele Top Gear achtige show op Netflix en het loopt storm.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie