DEZE MAAND: Jarig!

Het is 8 maart en dat is voor mij altijd een feestje. Niet omdat het Vrouwendag is, maar omdat ik die dag, 22 jaar geleden, op deze aarde ben terechtgekomen. Beter kun je de maand niet beginnen!

In die 22 jaar die tussen neus en lippen door zijn gepasseerd, heb ik kunnen kennismaken met films van James Bond, Star WarsBack to the Future en van Indiana Jones. Een goed begin is het halve werk. Nog 1200 andere films volgden, als ik mijn Letterboxd account moet geloven. Het meeste daarvan keek ik in de afgelopen drie jaar.


Hoogtepunten van februari


Verjaardag

Zo hè, 22 jaar. Je staat er nooit zo bij stil. Je denkt op je 14e niet zo snel aan het moment dat je 22 gaat worden. Nee, dan hoop je op je 15e verjaardag – of je 18e. 22 jaar klinkt zo oud, saai en onnodig. Het is niet echt een jaar om te onthouden.

Maar hoe zal het zijn wanneer ik 33 ben? Met andere zorgen aan de kop in hetzelfde lijf? Hoe zou ik dan terugkijken op dit onbelangrijke jaartal, die onbelangrijke gebeurtenis?

Er zijn best wat waardevolle leeftijdsovergangen in mijn leven geweest. Op mijn elfde kreeg ik een videocamera en begon ik ermee te filmen (uitgebreider in deze blog). Mijn visie voor de toekomst was op die dagen heel anders.

Gelukkig ben ik eigenwijs genoeg geweest om niet naar mezelf te luisteren en mijn eigen weg uit te stippelen. Wat er ook gebeurd in het leven, één moment per jaar mogen we onszelf vieren met iedereen die we liefhebben.

Op naar de volgende 11 jaar.


Nieuw in maart

Om maar weer even terug te keren naar het heden: de lijst van leuke films & series die deze maand uitkomen. Alleen al dit weekend is het genieten van een hoop cadeautjes.

Films

Death Wish: Bruce Willis speelt chirurg/vigilante in een keiharde thriller
Annihilation: De regisseur van Ex Machina komt met een langzame scifi-film met Natalie Portman – op Netflix!
Tomb Raider: Een actieavonturenfilm met Alicia Vikander.
Pacific Rim: Uprising: Het vervolg van de actiefilm met robots en monsters.
Ready Player One: Steven Spielbergs nieuwste film is een jaren ’80 hommage en scifi-actieavontuur.

Series

Jessica Jones S2: Onze sarcastische supermeid is terug op Netflix.
Krypton S1: Net als Gotham krijgt ook Superman een prequel-serie
Trust S1: Serieversie van de Getty-kidnapping (uit All the Money in the World)
A Series of Unfortunate Events S2: De aparte familieserie op Netflix komt met een vervolg.

Advertentie

Een gedachte over “DEZE MAAND: Jarig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s