“2 Broke Girls? Kijk jij die vreselijke serie?!”

Jep, ik ben een 2 Broke Girls kijker, al ben ik er niet echt trots op. Eigenlijk heb ik zelfs een klein beetje medelijden met de serie. Zeker als ze wisten wanneer en waarom ik het kijk…

Ergens, in een minder ver verleden dan ik zou willen, had ik een enorme ambitie voor televisieseries. Ik was dagenlang IMDb aan het afstruinen om de coolste, vetste, mooiste, meest ambitieuze, kleinste en interessantste series te vinden. Wanneer ik er een vond die ‘door de beugel’ kon, maakte ik een mapje aan, in de hoop hem ooit te gaan kijken.

Ooit. Ja, dat ging dus mooi niet gebeuren. Na wekenlang hiermee druk te zijn, had ik een lijst van 667 series bij elkaar gesprokkeld, variërend tussen Star Trek uit de jaren ’60 tot de toen net aangekondigde The Defenders Marvel-Netflix serie. Dit waren er natuurlijk veel te veel. Ik besloot vanaf toen alleen leuke en goede series te kijken waar ik ook écht zin in had!

Daarom is het ook zo vreemd dat ik elke week meerdere aflevering van de afgrijselijke sitcom 2 Broke Girls kijk. Dit is namelijk zo’n serie die stamt van de originele ‘667’ lijst. Behalve dat het cliché, slecht en onzinnig is, is het nauwelijks grappig! Toch kijk ik het. En ik geef Nostra van De Filmkijker lekker de schuld. (Ik heb bewijs!)

De waaromvraag wil ik eigenlijk vermijden. Dit zegt misschien meer over mij dan ík over mijzelf wil weten. Ik vind de serie namelijk stiekem wel leuk. Anders was ik er natuurlijk allang mee gekapt. Het is dan ook niet de grappen, het verhaal of de vrouwen die de serie acceptabel maken, maar het tijdverdrijf. Heerlijk om het te kijken in de trein.

Dat laatste is wel essentieel. Vroegaahr (het wordt steeds erger hier) keek ik de gloednieuwe afleveringen van mijn favoriete series in die wiebelwagen. Maar dit jaar ben ik daarmee gestopt. Ik vind namelijk dat mijn allermeestlievelingsfavoriete series meer verdienen dan dat slecht zichtbare 15 inch laptopscherm die mij vergezelt. Dus moest ik een alternatief verzinnen.

De trein is het ideale moment om je gedachten uit te zitten. Ik vul mijn rustmoment alleen met een beetje ruis van een serie. Iets van enige kwaliteit verdient het niet om op dat moment door mij te worden genegeerd. Ik neem niet eens de moeite om te kijken, terwijl ik op mijn telefoon met mensen app of wat tweets doorlees. Wanneer je als serie door mij wordt gekozen om in de trein te worden bekeken, beledig ik je serie keihard.

Voor mij was 2 Broke Girls de treinserie van het moment. Helaas heb ik alle afleveringen al gekeken. Series, vrees mijn oordeel! Wie weet ben jij de volgende…

Koop bij bol.com

Welke slechte serie zet jij aan, maar kijk je niet?

Advertentie

6 gedachtes over ““2 Broke Girls? Kijk jij die vreselijke serie?!”

  1. Haha, mij de schuld geven 🙂 Maar ik vond het een heerlijke serie, keek lekker weg en verstand op nul. Moet wel zeggen dat ik ‘m volgens mij niet helemaal heb uitgekeken. Als je me dan nog de schuld voor iets wilt geven dan raadt ik je ook aan om Off Centre te kijken en de Britse serie Green Wing. Allebei ook erg leuk!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik keek hier ook wel graag naar. Hele flauwe humor waar ik uiteindelijk ook wel om moest lachen. En om eerlijk te zijn vond ik die donkere hoofdrolspeelster ook wel knap. Acteren kunnen ze allebei niet!

    Daarnaast kijk ik wel eens The King of Queens. Niet echt slecht, maar ook niet geweldig. Het kijkt lekker snel weg, net als jij dat hebt in de trein. Andere series kijk ik wel serieus 🙂 Dat zijn Rizzoli en Isles (ja echt waar), The Fall (op Film1 en tevens briljante serie) en The Mysteries of Laura (ook al serieus).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s