Eten in de bioscoop? – Charlie’s Rotterdam

Pathé Schouwburgplein biedt als eerste Pathé in hetzelfde gebouw ander eten dan popcorn aan. Dit café/restaurant heet Charlie’s en zit in Rotterdam. Ik ging er heen om te kijken of dat wel werkt en of het wel leuk is, snel eten vlak voor de film. Moest ik wel even naar Rotterdam.

Helaas had ik de speciale persproeverij gemist, toch heb ik na even wat af te spreken lekker het eten van Charlie’s kunnen proberen. Ook heb ik van mijn reis en het eten een vlogje gemaakt die je hieronder kunt zien:

De tekst gaat door onder de video.

Bioscooprestaurant

Als je Rotterdam Centraal uitloopt, kun je het bakbeest al zien staan. Groot voorop staat het logo van Pathé, de prachtige kukeleku-kip (al doen alle kippen dat) in de gele kleur. Daaronder kun je sinds kort ook een ruim verlicht restaurantje zien. Achter een van de ramen staan grote neonverlichte letters die “Charlie’s” spellen. Dit is hetzelfde gebouw, afgezonderd van de Pathé, maar je kunt wel binnendoor van de een naar de ander lopen.

Bij binnenkomst is het duidelijk wat het wil zijn. Met veel licht, grote ramen en houten meubilair geeft het de huiskamersfeer aan die vele café’s/restaurants in grote steden over willen laten komen. Hierdoor ben je gelijk op je gemak, al hou ik er niet zo van. Geef mij maar iets donkers met gelige lampen. Geef mij maar kamers gevuld met kerstverlichting of zoiets in de bioscoop.

Lekker snel

Er zijn twee balies. Bij de ene bestel je. Is het drinken, wordt het gelijk bij je aan tafel gebracht. Dit kan resulteren in een ongemakkelijk zij-aan-zij loopje met de baliemevrouw terug naar je tafeltje. Is het eten, dan krijg je een mini-UFO mee die afgaat wanneer het voedsel klaar is om op te halen. Dan knipperen de lampjes en trilt het apparaat zo hard dat het zo als wekker kan functioneren.

Het eten is ook sneller klaar dan verwacht, tenminste bij mijn hete soep en koude sandwiches. Ik had niet zoveel honger – handig bij een restaurantbezoek. 15 minuten voor mijn film begon, bestelde ik nog eten en binnen twee minuten was het klaar!

Makkelijk meenemen

Alleen kreeg ik het niet op tijd op en nam het mee naar de bioscoop. Charlie’s stopt het eten in bakjes die je kunt dichtvouwen. Iets minder luxe, maar wel makkelijk. Het eten is snel klaar, makkelijk mee te nemen en het is ook nog gekoppeld aan de bioscoop! Als de prijs er niet zo stedelijk was, had ik er met plezier vaker willen zitten.

Na het bekijken van Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) in de bioscoop ernaast zag ik op het Schouwburgplein nog veel andere restaurantjes en cafetaria’s die ook inspelen op de bioscoopbezoeker. Hopelijk maakt dit Charlie’s niet onnodig. Want ik ben blij dat er in de bioscoop meer dan popcorn te halen valt, al had ik liever iets sfeervoller gewild.

Wil je weten wat van de film Fantastic Beasts and Where to Find Them vond? Lees dat hier.

Advertentie

Een gedachte over “Eten in de bioscoop? – Charlie’s Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s