Mijn filmgeheimen onthuld!

Wat voor irritante dingen doe ik in de bioscoop? Welke klassieke film kan ik echt niet uitstaan? Gun ik eigenlijk Leonardo DiCaprio zijn Oscar wel? Allemaal vragen die je zou kunnen stellen op een filmdate met mij. Om jullie dat te besparen heb ik deze vragen alvast beantwoord. Ben je klaar om meer over mij te weten te komen?

Je kunt deze blog ook kijken in plaats van lezen in deze video:

Na de leuke blogathon Mijn Filmalfabet, organiseert De Filmkijker weer een nieuwe blogathon. Deze keer gaat het over filmbekentenissen. Voor deze blogathon moesten we 12 vragen beantwoorden. De antwoorden hierop heb ik verwerkt in deze blog. Let op: angstaanjagende geheimen over mij worden onthuld, dus wees klaar voor Wilco-spoilers!


Van welke films je houdt, heeft veel te maken met jouw smaak. Zo kun je van bepaalde films helemaal weg zijn, die anderen niet eens kunnen waarderen. I Am Number Four (2011) vind ik bijvoorbeeld de perfecte sci-fi film en als guilty pleasure heb ik de film EuroTrip (2004). Rijk weet wel waar ik het over heb.

alex-pettyfer-i-am-number-four-image-2
I Am Number Four (2011), een fantastische film die helaas geen vervolg heeft gekregen

Maar er zijn ook een heleboel films die ik nog nooit heb gezien, maar al wel jaren wil zien. Zo heb ik nog steeds niet de Alien filmserie gekeken en ben ik tot dusver nog niet met de Fast and Furious franchise begonnen. Ook moet ik Fight Club (1999) nog steeds kijken!

Na het zien van The Revenant (2015) wist ik het zeker: Leonardo DiCaprio is een erg capabele en gemotiveerde acteur. Toch heb ik mij al jaren geërgerd aan het enorme medelijden rond deze acteur, alleen omdat hij nog geen Oscar had gewonnen. Sinds dat hij zijn beeldje heeft ontvangen is dit gelukkig verdwenen.

bf1e7c7dd7b66fbbcc7cc6ce3555b943e877c645
The Revenant (2015) werd ook genomineerd voor de Oscar voor Beste Film

Raar genoeg heb ik nog steeds geen enkele film van Stanley Kubrick gezien. Zijn sci-fi klassieker 2001: A Space Odyssey (1968) spreekt mij zeker aan. Ook zo vreemd vind ik mijn afkeer naar Blade Runner (1982) na het zien vier jaar geleden. Sindsdien heb ik de film niet opnieuw gekeken, dus er is nog hoop dat ik er nu anders over denk.

Zeker nu ik vaker in de bioscoop ben te vinden door mijn filmabonnement, doe ik daar ook wat rare dingen zo nu en dan. Zo kom ik nog wel eens te laat bij de bioscoop en mag ik eigenlijk niet meer naar binnen. Als oplossing reserveer ik een film die iets later begint en ga met dat kaartje naar binnen. Sneaky, right?

cinemascreen_zub3

Ook neem ik meestal mijn eigen eten de zaal in. Zelfs met een kortingskaart zijn de prijzen niet te betalen als arme student. Gisteren had ik zelfs zo weinig tijd tussen twee films in de bioscoop, dat ik mijn McDonalds-voedsel heb opgegeten tijdens de film. Daar moet sowieso iemand aan hebben zitten ergeren.

Wil jij ook meedoen aan deze blogathon? Check dan op De Filmkijker hoe je precies mee kunt doen. Wat zijn jouw filmbekentenissen? Laat het mij weten in de reacties!

Film Bekentenissen blogathon.jpg

Advertentie

23 gedachtes over “Mijn filmgeheimen onthuld!

 1. Stanley Kubrick… you love him or you hate him. Persoonlijk vind ik 2001… A Space Oddyssey ook niet zo schitterend. Full Metal Jacket vond ik dan weer wel fantastisch. En ik moet Paul bijtreden: Blade Runner is echt fantastisch!

  Geliked door 1 persoon

 2. Jeetje Wilco wat erg zeg. I Am Number Four uitroepen tot een fantastische film, nooit een Kubrick gezien en DiCaprio uitroepen tot overgewaarde acteur… Het moet niet gekker worden 😉

  Gelachen heb ik met jouw oplossing over te laat een binnen stappen. Erg sneaky en eigenlijk heb ik een hekel aan dat gedrag; mensen die nog binnen komen als het licht uit is!

  MacDonald’s eten in de bios? Ik ben niet zo van de Mac maar heb zelf ook al meerdere keren een broodje Subway in de bios naar binnen gewerkt. Vooral op dagen dat ik 4 of 5 films ga kijken wil ik me daar weleens schuldig aan maken. Wel moet ik erbij vermelden dat ik dat niet zo snel in een volle zaal zou doen. Meestal is dit dan ook overdag.

  Geliked door 1 persoon

  1. De Subway is wel vele malen beter dan de McDonalds. De Mac zit alleen echt letterlijk naast de Pathé Arnhem waar ik heenga. De reden dat ik (eerst) DiCaprio niet kon waarderen is denk ik wel begrijpelijk en heeft vooral niets te maken met zijn acteerkunsten. Waarom ik I Am Number Four zo fantastisch vind, heeft te maken met de goede combinatie tussen romantiek en sci-fiactie. En thanks, af en toe heb ik wel een briljant momentje 😉

   Like

 3. Hahaha, dat was ik helemaal vergeten. Ik maakte er samen met een vriend van me bijna een sport van om te kijken wat we allemaal de bioscoop in konden smokkelen en daar zaten redelijk wat uitgebreide menu’s van McDonalds of Burger King tussen. Inderdaad sneaky om op die manier toch nog naar die film te kunnen gaan.

  De Alien films heb ik ook pas in de afgelopen jaren voor het eerst gekeken, dus is helemaal niet erg.

  Trouwens erg strak filmpje, heeft zeker wel wat tijd in gezeten om te editen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad, al is het bij de Pathé niet heel ingewikkeld. Heb gewoon altijd mijn grote schooltas mee, waarop ik letterlijk nooit wordt gecontroleerd xD Ik wil gewoon heel graag de Alienfilms kijken, maar ik heb er gewoon nog geen tijd voor gemaakt 😦 En wat de video betreft: donderdagavond om 22:00 uur begonnen met schrijven, om 0:00 uur was de tekst compleet af en om 1:30 uur was de video geüpload. Het was allemaal wat gehaast, omdat ik de volgende dag om 7:30 moest opstaan, maar ik ben blij dat je kunt zien dat er wat moeite in is gestoken 😉

   Like

   1. Ik ook wel (heb de titels ook met After Effects gemaakt), maar als je Final Cut de kans geeft, zie je ook hoe fijn en snel het programma werkt

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s