Terminator Genisys: “Leuk, maar niet goed”

Langzaam komt hij op je af. Met zijn stoere zonnebril en zijn gespierde lijf maakt hij jou al bang, maar het geweer in zijn hand en de rode gloed uit de binnenkant van de zonnebril jaagt je helemaal de stuipen op het lijf. Je laatste uur heeft geslagen. De Terminator is gekomen.

terminator2.jpg

Terminator Genisys (2015) is alweer het vijfde deel uit de serie. Het eerste deel, genaamd Terminator (1984), werd gemaakt door James Cameron, net zoals het geprezen Terminator 2: Judgement Day (1991). Sinds dit deel werden Terminatorfilms per deel een stuk minder.

Toch had ik erg veel zin in deze film. Toen de eerste recensies online stonden, begon die zin helaas te dalen. Ik besloot om hem niet in de bioscoop te bekijken, maar te wachten totdat de film op dvd en blu-ray beschikbaar kwam.

emilia_clarke_arnold_terminator_genisys-wide.jpg

Leuke film

Nu ik hem heb gezien, ben ik blij dat ik niet was gegaan. Al moet je je niet vergissen: het is echt een leuke film. Ik genoot toen Sarah Connor en Kyle Reese hun robots weer moesten verslaan. De film was helaas geen X-Men: Days of Future Past (2014): leuk én goed.

Niet goed

De personages in Terminator Genisys praatten om niks. Soms past de tekst niet eens bij het personage, om de film wat grappiger te maken. Deze misplaatste humor maakt het alleen maar raar. Zo de oneliner van Kyle Reese: “I didn’t volunteer for this.”…

Daarnaast was het tijdreizen een beetje verwarrend, hoewel dat aan mij kan hebben gelegen. Inception (2010) kwam hierdoor in mij op: daar wist je soms ook niet meer wie waar was. Terminator Genisys‘ effecten waren prima. Wel bevat de film een aantal plotgaten.

maxresdefault.jpg

Wel goed

Het nabootsen van het begin van de eerste Terminatorfilm bracht een glimlach op mijn gezicht. Deels was dit ook al in de trailer te zien. Door dit soort dingen kun je wel merken dat de makers zelf ook fan zijn van de filmserie.

Mijn lievelingsTerminatorfilm is Terminator 2: Judgement Day. De film zijn concept vond ik vet, Arnold Schwarzenegger had geweldige oneliners en de actiescènes waren fantastisch. Naast de eerste twee (of drie) Terminatorfilms kan ik je de serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2009) ook aanraden.

maxresdefault-2.jpg
Terminator 2: Judgement Day (1991)

Leuk, maar niet goed

Terminator Genisys is een genot om naar te kijken, maar goed is deze film niet. Een toffe actiefilm, die ik kan aanraden voor fans van Terminator die niet een meesterwerk zoals Judgement Day verwachten. Als je nog ergens twee uurtjes over hebt, mag je deze film zeker gaan bekijken.

Koop bij bol.com


< Star Wars: The Force Awakens (2015)The Walk (2015) >

Advertentie

3 gedachtes over “Terminator Genisys: “Leuk, maar niet goed”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s