Bioscoopabonnementen op een rij

De ideale filmervaring beleef je in de bioscoop. Vooral grote blockbusters zijn op het grote scherm fantastisch als je het mij vraagt. Iedere maand zijn er genoeg heerlijke films, zoals in februari. Tijd voor een bioscoopabonnement.

In de afgelopen jaren heb ik twee verschillende bioscoopabonnementen gehad en ik kan het erg aanraden. Aan het begin van 2016 was ik wekelijks in Pathé Arnhem of CineMec Ede te vinden. Het afgelopen half jaar reisde ik heen en weer tussen Vue Hilversum en Amersfoort.

Een bioscoopabonnement houdt in: gratis naar de bioscoop, wanneer je wilt. Geloof me, als je al twee films per maand kijkt van een tientje per stuk, is een abonnement echt wel goedkoper. Maar welke biosabo’s zijn er eigenlijk?

Pathé Unlimited (€20/€28)

Met 22 Pathé- en 3 CineMec-bioscopen is Pathé Unlimited in de meeste bioscopen te gebruiken, behalve dan in het oosten waar ik woon. Voor 20 euro kun je naar iedere film, maar je betaalt wel toeslag voor 3D, IMAX en dat soort zaken. Ook krijg je 10% korting op hapjes en drankjes. Voor 8 euro extra hoef je nooit toeslag te betalen en krijg je 25% korting.

Let op: wanneer je een abonnement afsluit, zit je er wel vier maanden aan vast.

Vue MoviePass (€19)

Het filmabonnement van Vue (21 bioscopen) lijkt heel erg op die van Pathé. Voor 19 euro mag je met de Vue MoviePass ook naar iedere film, maar dus niet naar de Opera- en Balletvoorstellingen waar je zo graag naartoe wilt. Wel betaal je voor 3D toeslag en krijg je 10% korting op eet- en drinkgenot.

Let op: ook bij Vue zit je vier maanden vast aan de MoviePass.

Kinepolis (-)

De laatste grote bioscoopketen van Nederland (16 bioscopen) heeft helaas nog steeds geen filmabonnement beschikbaar. In een paar ketens is de onderstaande Cineville-pas wel te gebruiken en voor de rest kun je Kinepolis Voordeelkaarten nemen. Zie het als een digitale strippenkaart voor vijf (€40) of tien (€75) reguliere filmvoorstellingen.

Cineville (€19,95)

Het laatste bioscoopabonnement dat beschikbaar is, is de Cineville-pas. Daarmee kun je gratis naar films in 42 filmtheaters door het hele land. Vooral de minder populaire films in kleine bioscoopjes kun je ermee zien, maar als dat je ding is.

Let op: natuurlijk zit je bij Cineville ook vier maanden aan een abonnement vast.

Heb jij een bioscoopabonnement?

Advertentie

2 gedachtes over “Bioscoopabonnementen op een rij

  1. De Cinevillepas vind ik ideaal. Je kunt er de door jouw genoemde kleine films mee zien, maar ook de grotere kaskrakers. En hoewel je er 42 bioscopen mee kunt bezoeken, is dat in Breda helaas niet het geval. Chassé heeft daar een eigen abonnement. Hopelijk sluiten ze ooit nog aan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s