Ik viel ten Prooi aan mijn allereerste persvoorstelling

Oké, hallo, doe eens even normaal! Wilco, dat soort enorm slechte titels kun je toch niet doen? Zeker niet als het stuk eronder gewoon heel erg leuk is en helemaal niet van dat soort vreselijke woordgrappen heeft. Ach, voor alles moet een eerste keer zijn…

Ik kan me niet herinneren hoe ik mij voelde tijdens mijn eerste bezoek aan de bioscoop. Wel weet ik nog welke film dat volgens mij was; Kameleon 2 (2005). De (hopelijk positieve) ervaring van die eerste keer is waarschijnlijk de reden dat ik nog vele keren daarna naar de bioscoop ben geweest.

Laatst ging ik met een paar filmfanaten naar Captain Fantastic (2015). Voor een van hen was het het allereerste bioscoopbezoek. De echte allereerste keer in een bioscoop! Een ervaring die ik mij niet meer kan herinneren, heeft hij dus met míj meegemaakt. Zelf had ik ook een allereerste keer: de eerste keer dat ik naar een goedkoop filmhuis ging, in plaats van een dure bioscoop.

prooi_47042633_st_6_s-high.jpg

Het is dan ook zo dat hoe ouder je wordt, hoe minder ‘eerste keren’ er overblijven. In mijn hoofd bedenk ik me die How I Met Your Mother aflevering weer waar dit grappig en mooi naar buiten wordt gebracht – en waar ik deze wijsheid waarschijnlijk één op één van heb gejat. Gelukkig heb ik er nog wel wat eerste keren over. Het was afgelopen week namelijk tijd voor mijn allereerste persvoorstelling.

Vrienden die ik hiermee jaloers heb geprobeerd te maken, maar het niet begrepen, vertel ik het altijd zo: gratis naar de film, voordat die uitkomt, speciaal voor journalisten. Klinkt als de ideale manier om films te kijken als student Journalistiek, ware het niet dat de films vrijwel altijd onder lestijd worden vertoont. En sinds ik nog niet zomaar lessen wil gaan skippen, levert dit een probleem op.

Behalve als er in die week helemaal geen lessen zijn. Dat brengt ons terug naar afgelopen week. In de Pathé ArenA was er een persvoorstelling voor de nieuwe Dick Maas film Prooi (2016). Ik meldde me keurig aan en kwam op tijd op het station en liep richting de Pathé. Om een of andere reden was ik nog nooit hier in de buurt geweest, terwijl ik zeker meerdere malen het centrum van Amsterdam had bezocht.

prooi_47042633_st_5_s-high.jpg

Bij de binnenkomst kregen we zelfs popcorn en drinken en alles erbij. Nadat we plaatsnamen in de zaal (toevallig naast Nico) kwam onze regisseur en scenarioschrijver Dick zelf even kort vertellen dat de film echt ook maar net af was. Terwijl ik gisteren eten zat klaar te maken, was hij nog even bezig om de laatste aanpassingen aan het geluid te maken. Maar goed dat die op tijd klaar was.

De film begon (zonder de bekende trailers, zoals jullie je wel kunnen voorstellen) en ging over een leeuw die rondloopt in Amsterdam – serieus, hoe kwam die daar? Dat wordt echt nergens besproken in de hele film – die moet worden tegengehouden. Prooi (2016) is grappiger dan je verwacht en heeft een paar hele leuke scènes. Het was een soort Flodder (1986) meets Sint (2010), al betwijfel ik of ik de eerste ben die deze link maakt. Het acteerwerk was mwah en de leeuw zag er helaas niet echt genoeg uit.

Koop bij bol.com

prooi_47042633_st_3_s-high.jpg

Jullie vragen je misschien af waarom ik dit niet gewoon vorige week al liet weten. Nou, ik dacht dat ik dat niet mocht, maar ik heb eerlijk gezegd geen idee. Dus daar heb je mijn antwoord.

Best een goed verhaal, hè? 🙂


< Riphagen (2016)Doctor Strange (2016) >

Advertentie

10 gedachtes over “Ik viel ten Prooi aan mijn allereerste persvoorstelling

  1. Hahaha leuk zo een eerste persvoorstelling. Wij hebben er eerlijk gezegd nog nooit één bezocht, om dezelfde reden als jij. Vaak zijn ze overdag als ik gewoon moet werken. Lijkt me wel leuk om een keer mee te maken, vooral als je naast Nico zit natuurlijk 😉

    Geliked door 1 persoon

      1. Dan hou ik het toch op screeners. Ik kan de dagen goed gebruiken. Tegenwoordig ben ik 1x in de twee weken vrij op vrijdag, dus dat biedt ook al mogelijkheden 🙂

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s