Bojack Horseman: Menselijk goed!

Netflix is een beest als het gaat om goede series produceren en uitbrengen, zoals het vandaag uitgekomen Marvel serie Luke Cage. Zoveel kwalitatief goede series die ook nog eens veel aan het bot hebben. Als je niet zo van de superhelden bent, moet je eens de animatieserie Bojack Horseman proberen. Wat een hengst!

Bojack Horseman is een van de beste series die je kunt kijken. Zo, dat is eruit. Het is niet alleen een van mijn favoriete Netflix series, maar ook echt een hele goede. Dat terwijl het klinkt als een serie van niks. Een grappige animatieserie over dieren en mensen die leven in een parodieversie van Hollywood. Het zou ook eigenlijk niet zo goed moeten zijn dan het is.

o-bojack-facebook

Een sitcom paard

De serie draait om het paard Bojack Horseman, die in de jaren ’90 in de populaire sitcom Horsin’ Around speelde. Het is nu meer dan 20 jaar later en sindsdien heeft hij niets noemenswaardig gedaan (behalve als je Drank en Drugs meetelt). Hoe dit probleempaard vordert zien wij in de loop van de seizoenen.

Toch voelt de serie ongelofelijk menselijk aan. Het situeert zich wel in die filmstad van de wereld en maakt hierover allemaal grappen, maar ook daar wonen personen die hele herkenbare gevoelens hebben en vrolijkheid, verdriet, gemis en verlies meemaken.

3035213-poster-p-2-my-creative-life-bojack-horseman-creator-raphael-bob-waksberg
Horsin’ Around, de sitcom waardoor Bojack bekend werd

Van slecht naar goed

Meteen na de release van het derde seizoen keek ik alle nieuwe afleveringen van Bojack Horseman meteen. Seizoen drie werd net als seizoen twee erg hoog beoordeeld door critici. Maar dat was niet altijd zo. Het eerste seizoen was net zo matig als dat de beschrijving deed vermoeden. Ik vond het toen ook al leuk, maar om een hele andere reden dan nu. Van slechte series kan ik nu eenmaal ook erg genieten.

De kracht van deze serie is dan ook de prachtige balans tussen humor en drama. Sitcoms zijn geweldig, al missen ze vaak die balans. Unbreakable Kimmy Schmidt kwam eerder dit jaar met seizoen 2 ook met die unieke, perfecte balans.

bojack-horseman-season-3-trailer

Menselijk goed

Ik hou van L.A.. Ik hou van de wereld van films, series, acteurs en regisseurs. Ik hou van het neppe gedoe en al het spul wat er vandaan komt. Een grappige serie die deze wereld op de hak neemt en tegelijk de menselijke kant laat zien? Erg knap gedaan. Maar een animatieserie over paarden, katten, honden, vogels en vissen die je een mens laten voelen? Ik doe het ze niet na.

Klik hier om Bojack Horseman op Netflix te kijken

Advertentie

3 gedachtes over “Bojack Horseman: Menselijk goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s