“Wilco, wat doe je… Strange?!”

Jaja, dat komt namelijk omdat ik Doctor Strange (2016) al heb mogen aanschouwen. Een film waar ik al enorm lang naar uitkeek, mocht ik zien voordat er iemand een recensie over had geschreven. Moest ik wel even naar Hilversum.

Het is woensdag 19 oktober 2016. Vandaag heb ik als een van de allereerste mensen ter wereld de nieuwste Marvelfilm gezien. Ik zat daarvoor al vroeg in de trein op weg naar Doctor Strange (2016), die in de Vue Hilversum voor het eerst aan de Nederlandse pers werd laten zien. Nog geen half jaar geleden ging ik nog speciaal fietsen in het midden van de nacht om Batman v Superman (2016) als eerste te zien. Nu krijg ik er zelfs gratis een broodje kroket bij.

Bij mij is een hoop veranderd in een half jaar. Tot nu toe ben ik wel erg snel naar elke Marvel of DC film geweest. Het is dan ook een beetje vreemd om voordat je zit te schreeuwen om de eerste recensies en te hopen op een goede Metacritic score – er gingen vroeger echt dagen voorbij dat ik naar die site ging en hardop hoopte op een voldoende – je de film al hebt gezien.

doctor_strange_40043092_st_18_s-high

Helemaal als je daar dan niets over mag zeggen. Daarvoor heb ik getekend. Ik heb goed doorgelezen wat ik heb getekend; ik lees namelijk alles wat ik teken, met uitzondering van onnodig lange softwareovereenkomsten. Maar het idee van een NDA ondertekenen is al cool. Lach niet – ik ben nog maar 20 jaar, ik mag om dat soort dingen enthousiast worden.

Dus ik zit nu, met de tweet al klaar, de Letterboxd score al bedacht, de reden en uitleg klaar. En nu nog wachten tot zondag. Pffff. Tot dan kan ik dus niemand vertellen over… (dat de film gewoon best wel tof is. Sssst! Niet doorvertellen!)

doctor_strange_40043092_st_14_s-high.jpg
Heb je dit ook wel eens?

Ohja, haha, dit lezen jullie toch pas maandag, dus kan ik jullie wat meer over deze coole film vertellen. Zonder spoilers, natuurlijk. Doctor Strange (2016) is precies de Marvelfilm die je uit de trailers verwacht. Een goed originverhaal van meneer, ik bedoel Doctor Strange, die zich aan het begin grond in realiteit, waardoor de latere magische, Inception (2010)achtige scènes, die er prachtig uitzien, geloofwaardiger overkomen.

Ik heb dan ook niet heel veel kritiek op deze film. Een film die knoeit met tijd en omgeving kan er bij mij altijd in. Het is dan ook jammer dat de grappen wat misplaatst zijn. Ken je die grap van dat wifi-wachtwoord uit de trailer? Die zit er net zo willekeurig in. Dat soort slapstick humor past niet altijd bij de wat serieuze, epische, crazy rest van de film. Wil je weten wat voor score ik het geef? Neem een kijkje op mijn Letterboxd-account.

doctor_strange_40043092_st_4_s-high
Zo herkenbaar dit

Trouwens, de zaal waar ik de film keek was prachtig. Dit was voor mij de eerste keer in een Dolby Cinema, een zaal die nóg beter wordt aangeschreven dan mijn favoriet IMAX. Ze vergaten de lampen van de trap en de zaal aan te zetten, waardoor een plekje vinden nog een uitdaging was. En na de film kregen we een broodje kroket. Ik had meer beschuit met muisjes verwacht… want de film is van Disney en die staan bekend om die ene muis en… laat maar zitten.

Doctor Strange is nu te zien in een bioscoop bij jou in de buurt – hoop ik voor je, anders leef je écht in de middle of nowhere. No judgement, ik heb alleen medelijden met je. Geen bioscoop in de buurt die Doctor Strange draait… dat is pas… Strange…

Koop bij bol.com


< Prooi (2016)Little Miss Sunshine (2006) >

Advertentie

9 gedachtes over ““Wilco, wat doe je… Strange?!”

  1. Ik ben enorm benieuwd. Cumberbatch scoort elke keer weer hoger. Met rollen als Smaug de draak, Alan Turing en uiteraard Sherlock ben ik enorm benieuwd hoe Stephen Strange gaat zijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s