The Brothers Grimsby: Hilarische onzin

Net als ik ga zitten in de bioscoopzaal beginnen de trailers. Een fantastische trailer komt voorbij, volledig vanuit de ogen van de hoofdpersoon (first person) bekeken. Hij praat, schiet en springt van auto’s naar motoren. De film van de trailer heet Hardcore Henry (2015). Ik kreeg bijna meer zin om die film te gaan bekijken dan deze.

grimsbybigstill

Eigenlijk is het wel vreemd om trailers vóór een film te kijken. Je krijgt daardoor zin om andere films te gaan kijken, voordat je de film waarvoor je bent gaan zitten hebt gezien. Veel logischer is het om de trailers aan het einde te doen, zodat je zin krijgt om terug te komen. Bijvoorbeeld met een epische stem: “De volgende keer in jouw bioscoop:”

Maar goed, mijn film begon eindelijk. The Brothers Grimsby (2016), in Nederland afgekort tot Grimsby, is een actiekomedie van de man achter Borat (2006) en The Dictator (2012). Zo goed als ik mij had voorbereid heb ik geen van deze films gezien. Toch wist ik door trailers die draaiden voor andere bioscoopfilms wat ik kon verwachten: een film die zichzelf niet zo serieus neemt.

grim2_gwa8

De komedie

De humor van Grimsby is goed te vergelijken met eerdere films van deze man. Het was puberaal, een beetje in de richting van Deadpool (2016) zijn humor. Om daar een beetje idee van te krijgen, check mijn artikel over die film hier. In Grimsby roepen ze volgens mij wel een stuk minder het woordje ‘fuck’.

De actie

Waar ik erg enthousiast van werd was hoe veel Grimsby leek op de trailer van Hardcore Henry. Doordat in actiescènes de hoofdpersonage(s) een cameraatje in zijn oog hadden, kregen we te zien wat zij zagen tijdens deze intense momenten. De afwisseling tussen deze first person camera en het overzicht was goed. Het hoogtepunt was zeker de eerste achtervolging van de film.

13-grimsby

Zoolander 2 vs Grimsby

Waar ik om Zoolander 2 (2016) gewoon echt niet kon lachen, kon ik bij Grimsby bijna niet meer stoppen. Het verschil tussen deze twee actiekomedies is dat Zoolander 2 zichzelf serieus lijkt te nemen, terwijl het hele ridicule situaties voorschotelt. Grimsby deed voor mij waar Zoolander 2 in faalde: mij hard aan het lachen maken en mij een leuke tijd geven.

Supergrappig, maar niet bijzonder goed

Grimsby is niet bepaald een goede film. Dat hoeft ook niet, want dan had het een hele andere film moeten wezen. Voor wat het nu is, is het best een leuke ervaring. Wel is het belangrijk dat je kunt lachen om deze humor. Gelukkig kun je dat testen met de onderstaande trailer. De balans tussen komedie en actie is precies goed. Geen must-watch, maar zeker een aangename lachfilm voor wanneer je toch niet How to Be Single (2016) wil kijken.

Koop bij bol.com


< The Forest (2016)Demolition (2015) >

Advertentie

7 gedachtes over “The Brothers Grimsby: Hilarische onzin

  1. Eigenlijk is hij gewoon een briljant acteur die ook eens en serieuze rol moet gaan spelen. Die man kan volgens mij ieder personage spelen dat hij wil!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s