Vergeet alsjeblieft niet te leven!

Soms ben ik zo gepassioneerd om iets af te krijgen. Ik werk hard in de hoop dat ik er later iets aan zal hebben. Dagen en soms wel weken gaan er voorbij waarin ik de illusie ophoud dat dit het beste is om te doen. Maar dat is niet het geval. Dat is geen leven. Sinds deze week draait er een film in de bioscoop over dit soort leven en hoe je ervan af komt.

In de film Demolition (2015) leeft Jake Gyllenhaal een normaal en saai leven, totdat zijn vrouw overlijd. Langzamerhand laat een klantenservicemevrouw zien hoe gevoelloos hij het leven eigenlijk beleefd. Nu vond ik de film niet bijzonder goed, maar wel een belangrijke boodschap hebben die ik toch even wil toelichten.

11113.jpg

Ik herkende mij in de hoofdpersoon. Soms heb ik ook van die momenten van gevoelsloosheid en dat het leven voelt alsof je een machine bent. Je gaat maar door. Je weet niet hoe het anders kan of dat het anders moet. Het idee dat dit het is. Dat je doel in het leven enkel werken aan je carrière is.

Zelf heb ik mij ook wel eens opgesloten gevoeld. Juist omdat ik mijn activiteiten boven activiteiten met anderen stelde. Dat ik mijn hobby’s als werk zie of te graag al mijn tijd in iets wil steken, alsof niets belangrijker is dan wat er op moet gebeuren. Dat dit essentieel is voor mijn toekomst.

picture-of-jake-gyllenhaal-dancing-in-demolition-movie-photo.jpg

Maar juist de momenten die je herinnert zijn niet de momenten waarop ik zo hard bezig ben. Die gezellige en toffe momenten met anderen haal je je energie uit en geven inhoud aan je leven. Juist die momenten maken je leven leuk en kunnen je blij, boos en verdrietig maken.

Als je vergeet om te leven, maak je dat niet mee. Je leeft altijd monotoon, zonder pieken en dalen. Je weet niet meer wat je afgelopen week hebt gedaan en beleefd. Probeer juist die emoties op te zoeken. Probeer te ervaren en te genieten. Kijk eens 10 minuten om je heen en zie wat er gebeurt. Maak niet dezelfde fout die Jake in Demolition probeert op te lossen. Vergeet niet te leven.

Koop bij bol.com


< The Brothers Grimsby (2016)Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) >

Advertentie

13 gedachtes over “Vergeet alsjeblieft niet te leven!

 1. Ik ben wel benieuwd naar deze film. Vooral omdat ik Gyllenhaal een steeds beter acteer vind worden. Ook mooi dat je een vergelijking trekt met je eigen leven. Ik heb soms ook dit soort films nodig om er achter te komen dat leven ook belangrijk is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Gyllenhaal is zeker tof in deze film, maar Demolition wordt al snel een beetje een wannabe-indiefilm vond ik. Best tof, maar had er meer van verwacht. Dat je juist je eigen leven ermee kunt vergelijken vind ik zo mooi aan het medium film.

   Geliked door 1 persoon

  1. Je zal waarschijnlijk wel erg van de film kunnen genieten, want het verhaal is de grote focus in Demolition (2015). Al zit er niet bijzonder veel muziek in, al wel op de leuke momenten als er bijvoorbeeld gesloopt wordt

   Like

 2. Tssssjjaaaakkaaaaa!!! Wilco heeft gesproken.

  Mooi hoe jij de vergelijking met je eigen leven maakt en ook voor mij is dat herkenbaar. Naar Demolition zelf ben ik overigens erg benieuwd. Jammer dat de plaatselijke Pathe hem niet vertoond…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s