The Walking Dead S6: Meer actie in Alexandria

Het einde van het zesde seizoen van The Walking Dead is aangebroken. Na vijftien afleveringen vol drama was afgelopen maandag de finale in Nederland te zien op Fox. Rick en zijn groep proberen te overleven in een wereld vol zombies en verwilderde mensen. Vorig seizoen vonden ze eindelijk een veilige plek (Alexandria), maar hoe loopt dit af?

Btw: spoilers van seizoen 6.

the-walking-dead-episode-601-daryl-reedus-post-1600x600

Weten jullie het nog? The Walking Deads zesde seizoen begon met een deel van Alexandria die een hele horde zombies moest weglokken. Ondertussen werd Alexiandria aangevallen door de Wolves. Dit konden ze tegenhouden, maar het veroorzaakte wel de zombie-uitbraak in het dorpje. Dat koste een paar mensen het leven plus Carls oog.

Na deze vreselijke gebeurtenissen komen ze Jesus tegen, waardoor ze de Hilltop ontdekken. Ze ontdekken dat er veel meer groepen zijn. Ondertussen krijgen Rick en Michonne een relatie, is Morgan terug maar wil niet moorden en transformeert Carol van killing machine naar aansteller.

the-walking-dead-episode-608-carl-riggs-rick-lincoln-post-1600x600.jpg

Het Glenn drama

Ook spelen de schrijvers van de serie met onze gevoelens. Het lijkt er namelijk op dat Glenn, een van de personages die nog afstamt uit het eerste seizoen, wordt opengescheurd door zombies en zijn ingewanden worden opgepeuzeld alsof het de laatste koekjes uit de trommel zijn. Gelukkig bleek dit niet het geval.

Dit seizoen van The Walking Dead heeft mijn favoriete aflevering van deze serie. De aflevering waarin Rick, Carl, Jessie en meer proberen weg te komen uit Alexiandria. Dit gaat halverwege fout. De zombies krijgen door wat ze aan het doen zijn, wat resulteert in een van de bruutste scènes. Dit seizoen bevat erg veel actie, wat de serie veel goeds doet.

De finale

Helaas vond ik zelf de finale wat tegenvallen. De actie ontbrak voor het grootste gedeelte van de tijd. Wel vond ik de laatste scene waarin de nieuwe bad guy Negan op brute wijze wordt geïntroduceerd erg spannend. Aan het einde van die aflevering wordt er iemand op gruwelijke wijze geslagen. Zelf denk ik dat het Eugine is, gezien zijn personage dit seizoen zich sterk heeft ontwikkeld en deze finale hem een goede afsluiting gaf.

Koop bij bol.com

Die goede, oude tijd

Na het kijken van zes complete seizoenen vergeet je nog wel eens wat er in de eerste afleveringen gebeurde. Laatst ging ik eens een paar trailers kijken van de eerste paar seizoenen om mijn geheugen weer een beetje op te frissen. De trailer van seizoen 1 wil ik graag met jullie delen:

Fear the Walking Dead

Gelukkig zijn er nog genoeg zombies om te kijken. In Amerika begint volgende week gelijk het tweede seizoen van Fear the Walking Dead, een spin-off van deze serie. Vorig jaar kwam seizoen 1 aan, die ik erg kan aanraden. Deze serie speelt zich af vanaf het begin van de zombie apocalypse, maar dan in Los Angeles.

Advertentie

6 gedachtes over “The Walking Dead S6: Meer actie in Alexandria

 1. Ik vond de finale ook tegenvallen. Het hoefde geen extra lange aflevering te zijn als ze een groot deel opvullen met achteruit rijden in RV. >.<

  Ik denk dat Abraham dood is. Als Glenn dood is ga ik zwaar in de ontkenning. :p

  Geliked door 1 persoon

  1. Glenn twee keer dood in een seizoen denk ik niet. Abraham zou idd ook goed kunnen, maar dat zou ik wel jammer vinden. Als Eugine dood is, is het logischer gezien hij de plannen om kogels te maken in ieder geval al weggaf.

   Like

 2. Ben halverwege het seizoen afgehaakt en moet nog altijd verder kijken. Mijn enthousiasme voor TWD is aan het verdwijnen en vind de serie niet meer zo sterk als in de eerste seizoenen. Ga het nog wel een kans geven maar erg veel haast heb ik er niet mee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heel herkenbaar. Bij mij gebeurde het halverwege seizoen 5. Nu heb ik het weer ingehaald. Waar volgens mij het probleem zit is de constante herhaling van de verhaallijn: ‘lopen-veilige plek-drama-plek niet meer veilig-weggaan’

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s