10 Cloverfield Lane: Een nieuwe klassieker?

In een bunker in het midden van het land zit ze vast. Samen met twee mannen moet ze de tijd zien door te komen. Buiten is de wereld besmet. Binnen zitten de enige overlevenden. Nog een jaar of twee wachten totdat het veilig is om naar buiten te gaan. Maar is dat wel waar?

10 Cloverfield Lane (2016) is een dramafilm waar je claustrofobisch van raakt. Het speelt zich grotendeels af in een kleine bunker onder de grond met maar drie personages. De film is te zien in IMAX, wat wel vet is, maar niet per se nodig is.

cloverVervolg?

Deze film is een spin-off/spiritueel vervolg van Cloverfield (2008). Deze film is zogenaamd opgenomen met een handcamera, die een van de hoofdpersonages bedient. Zij moeten proberen weg te blijven van de monsters door te rennen door de straten van New York. Zelf vond ik de film erg leuk. Toen 10 Cloverfield Lane werd aangekondigd, was ik hier ook erg enthousiast over.

De genre van de film vind ik moeilijk te plaatsen. 10 Cloverfield Lane is net als Cloverfield een film die spannend is door de onderliggende gedachte. Het is een soort van science-fiction thriller die maar kleine beetjes laten zien van waarvoor de personages bang zijn. Die onwetendheid maakt het nog spannender.

10-cloverfield-lane-image-1

Aanrader?

Tijdens de complete film heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten. 10 Cloverfield Lane is goed te vergelijken met zijn voorganger in het genre, al is deze film niet op dezelfde manier opgenomen. Dit keer is er gekozen voor een normale manier van filmen, in plaats van gebruik te maken van een handcamera.

De personages zijn de grootste reden om 10 Cloverfield Lane te gaan bekijken. De onderhuidse spanning in die kleine ruimte houdt je aandacht de volle tijd vast. Als er één film is die je deze maand moet kijken is het deze wel. Misschien is deze film net geen nieuwe klassieker, maar het komt anders wel verdacht veel in de buurt.

Koop bij bol.com


< Steve Jobs (2015)Allegiant (2016) >

Advertentie

9 gedachtes over “10 Cloverfield Lane: Een nieuwe klassieker?

  1. IJzersterke thriller waar ik echt van genoten heb maar waarbij ik me ook gruwelijk heb zit te irriteren aan het laatste kwartier. Het was net alsof ik in een compleet andere film was beland.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s