Guitar Hero voor Japanners

Het klinkt vrij racistisch, maar het is goed bedoeld: Japanners zijn pro. Altijd wanneer ik denk dat ik iets goed kan, is er een irritant tienjarig kind van dat verre eiland dat er beter in is. Zoals bij het gratis spel osu!. Het lijkt een klein beetje op Guitar Hero, maar dan tien keer moeilijker. Guitar Hero voor Japanners.

Osu! is een gratis ritmisch muziekspel dat je speelt met je muis en eventueel je toetsenbord. Op beeld verschijnt er een bolletje met een nummer. Je verplaatst je muis op het bolletje en klikt of drukt op ‘Z’ of ‘X’ wanneer de ring die langzaam dichterbij komt het bolletje raakt. Hoe preciezer je die timing goed hebt, hoe meer punten je krijgt. De bolletjes moet je raken op de maat van de muziek.

Elk nummer kan omgezet worden naar een speelbare beatmap. Dit is de combinatie van bolletjes, gemaakt door spelers zelf. Deze kun je downloaden vanaf de website om ze zelf te spelen. Veel beatmaps hebben meerdere moeilijkheidsgraden. Zo kan een minder goede speler ook plezier hebben en krijgen de prospelers de uitdaging die ze zoeken.

Wanneer je een nummer hebt gespeeld, krijg je een rank. Deze wordt aangegeven met een letter. Het hoogste wat je kunt behalen is SS, wat betekent dat je geen enkele fout hebt gemaakt en alles perfect hebt getimed. Je krijgt één S wanneer je geen enkele fout maakt. Maak je toch een fout, krijg je voor meer fouten een A, B, C, D enzovoort.

Daarnaast krijg je ook een score. Die bepaald de ranklijst van de wereld. Naast een beatmap staat aangegeven wie de hoogste score op dat nummer heeft behaald. Dat maakt het spel zo verslavend. Altijd maar een hogere rank en een hogere score willen bereiken. Ondertussen genieten van een lekker nummer en je progressie in het spel kunnen merken.

Een spel om van te genieten. Als je niet wegloopt van een uitdaging, zou je dit spel eens gratis moeten downloaden. Genoot je vroeger ook zoveel van gitaarspelen op echte muziek? Geef osu! zeker een kans. Hou je eigenlijk van muziek, maar ben je niet zo goed in gamen? Speel dit spel en wordt vanzelf beter. Pas op voor de aantrekkingskracht. Als osu! eenmaal door je aderen vloeit, kom je er niet zo snel meer van af.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s