Daredevil is terug: seizoen 2!

New York zit weer in de problemen. Dit keer zijn er een boel moorden gepleegd door een man, genaamd de Punisher. Hier moet iets aan gedaan worden. Daredevil voelt zich aangesproken en probeert hem te stoppen, maar gaat dat wel lukken? Na het goed ontvangen seizoen 1 is afgelopen week seizoen 2 op Netflix verschenen. Of dat seizoen net zo goed is als die van vorig jaar zocht ik uit.

maxresdefault

Het eerste seizoen van Daredevil kwam alweer een jaar geleden uit. Daar stond centraal de opbouw van het advocatenkantoor Nelson and Murdock, de ontwikkeling tot superheld Daredevil en het leren kennen van de slechterik Wilson Fisk. Een half jaar later kwam er ook een andere Marvel serie uit. Jessica Jones speelt zich in hetzelfde universum als Daredevil af. De eerste seizoenen van deze twee series vergelijk ik met elkaar in deze blog.

Afgelopen vrijdag verscheen het tweede seizoen van Daredevil op Netflix. Weer schotelde deze serie ons 13 aflevering van ongeveer een uur voor, waar ik met plezier naar heb gekeken. Dit seizoen ging verder met waar we waren gebleven in seizoen 1. In aflevering 1 wordt de Punisher geïntroduceerd. Hij is een soort burgerwacht die zijn doelen met één schot doodt.

Marvel's Daredevil
V.l.n.r. Matt Murdock (Daredevil), gespeeld door Charlie Cox; Karen Page, gespeeld door Deborah Ann Woll; Foggy Nelson, gespeeld door Elden Henson

Het leuke aan het tweede seizoen van Daredevil is dat Karen Page en Foggy Nelson, twee vaste bijpersonages uit het eerste seizoen, hier veel meer op de voorgrond treden en daadwerkelijk in de loop van het seizoen veranderen. Samen met Matt Murdock (Daredevil) krijgen ze veel moeilijkheden op hun pad.

De slechterik uit dit seizoen is de Punisher. Ik vond hem minder goed uitgewerkt dan Wilson Fisk, die de slechterik in seizoen 1 was. De focus van dit seizoen lag niet zo sterk  op de slechterik, zoals dat vorig jaar wel het geval was. In seizoen 1 gingen halve afleveringen over wat Fisk allemaal in zijn vrije tijd deed. De Punisher vond ik tot het midden van seizoen 2 een begrijpelijk personage, maar aan het einde begreep ik hem niet meer .

jon-bernthal-punisher-netflix
Punisher, gespeeld door Jon Bernthal

Over Elektra weet ik niet wat ik moet zeggen. Ze is een heerlijk personage en het is leuk om te zien hoe ze samen met Daredevil op avontuur gaan. Het einde van de serie is het grootste minpunt. Het begon een beetje op Batman Begins (2005) te lijken, waarin Liam Neeson constant liep te lullen over de League of Shadows. Zelf heb ik niet veel met ninjafilms en legendes die al eeuwenlang in stand worden gehouden en van generatie op generatie worden doorgegeven.

In Batman Begins valt dit ninja-gehalte nog wel mee, maar het eindstuk van Daredevil seizoen 2 was het gehalte bijzonder hoog. Hier moeten de helden vechten tegen ninja’s die hebben geoefend om hun hartslag te verbergen, zodat blinde mensen niet kunnen horen waar ze zich precies bevinden. Ook hebben ze een of andere profetie over een… pfff, stop maar.

screen shot 2016-02-25 at 9.36.17 am copy
Elektra, gespeeld door Elodie Yung

Waar ik halverwege achterkwam is dat Daredevil de taaloptie Audiodescriptie heeft. Hierbij vertelt een voice-over in elke scène kort waar ze zijn, hoe de omgeving eruit ziet en in actiestukken wat er gebeurt. Deze optie kunnen blinden zoals Matt Murdock aanzetten, zodat zij ook van de serie kunnen genieten!

Daredevil seizoen 2 is het vervolg op de avonturen van Matt Murdock en zijn tweede leven als superheld. De serie komt net wat sneller op gang dan vorig jaar. Helaas weten de Punisher en Elektra de slechterik uit seizoen 1 niet te overtreffen. Tegen het einde werd de serie een beetje ninja-achtig. Toch laat de serie een goede totaalindruk achter. Mensen die genoten van seizoen 1 moeten dit seizoen zeker een kans geven, als je durft.

Advertentie

5 gedachtes over “Daredevil is terug: seizoen 2!

  1. Haha uit ervaring weet ik dat wanneer je te laat nog ff wil beginnen aan een serie het eigenlijk nooit goed kan aflopen. Of je hebt halverwege geen zin meer, of je valt in slaap of je vergeet de aflevering weer haha

   Like

 1. Je hebt er duidelijk niet zoveel van genoten als mij maar in je recensie komt goed naar voren dat S2 zeker wel de moeite waard is.

  Hoewel ik jouw punten van kritiek zeker kan begrijpen vond ik het verfrissend om ditmaal meerdere bad guys aan het werk te zien. Het grootste voordeel wat hieruit voortkomt is dat de vaart er heel goed in blijft zitten.

  Persoonlijk heb ik wel een voorliefde voor martial arts waardoor de ninja gedeeltes mij zeker wel wisten te bekoren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heel begrijpelijk. Ik heb er wel van genoten, alleen niet zoveel als dat kon. Vooral de latere afleveringen begonnen als je het mij vraagt steeds willekeuriger te worden. Fijn dat jij het in ieder geval wel kon waarderen! ^^

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s