Moet jij de Uncharted collectie kopen?

Het spel is al een tijdje uit, maar op Firstlook was hij te spelen: de ultieme collectie van de Uncharted games. Nu had ik als groot Unchartedfan nog helemaal niet de PlayStation 4 versies van deze meesterwerken aangeraakt, dus het was hoog tijd dat ik dat eens ging doen.

Het is alweer een tijd geleden, maar het staat nog vers in ons geheugen. Firstlook 2015 was een leuk evenement voor jonge en oude gamers die elkaar wilden ontmoeten of games wilden spelen. In deze serie artikelen wil ik de spellen die ik heb gespeeld behandelen.

Serie

Uncharted is een spelserie voor de PlayStation, gemaakt door Naughty Dogs. Zelf waren die niet aanwezig, tot mijn grootste spijt. De eerste drie delen van de serie waren tot voorheen exclusief voor de PlayStation 3, maar zijn nu in één doosje voor de PlayStation 4 te koop. Uncharted: The Nathan Drake Collection bevat Uncharted: Drake’s Fortune (2007), Uncharted 2: Among Thieves (2009) en Uncharted 3: Drake’s Deception (2011) geremasterd voor de nieuwe generatie consoles.

Verschil PS3/PS4

Op de PlayStation 4 speelt de Uncharted collectie net zo lekker als op de PlayStation 3. De veranderingen zijn minimaal, al heb je wel het gevoel dat het net iets soepeler speelt. De schietknop is naar de trigger gegaan, die op de DualShock 3 ontbrak. Pas als je de PS3 en PS4 versie naast elkaar ziet, zie je goed de grafische update aan de collectie.

Als je Uncharted op de PlayStation 3 compleet hebt gemist, is dit het ideale moment om eraan te beginnen. Koop dit ultieme pakket voor de PlayStation 4 en heb een hoop plezier. Het verhaal zal je meeslepen naar fantastische locaties en tijdens de actie zul je op het puntje van je stoel zitten. Voor een kleine prijs krijg je drie fantastische avonturen in één doosje.

Uncharted-2-wallpaper.jpg

Een aanrader

Mensen die de Uncharted spellen op de PlayStation 3 al hebben gespeeld, raad ik aan om te wachten op het nieuwe deel. Uncharted 4: A Thief’s End komt volgend jaar maart uit en wordt sowieso fantastisch. Grafisch zijn de eerste drie Uncharted delen echt een stuk mooier dan zijn PlayStation 3 versies. De 60 fps maakt het spel iets soepeler, maar het is allemaal niet zo’n enorme verbetering dat je hem hiervoor nog een keer zou moeten aanschaffen of spelen.

Koop bij bol.com

Andere spellen die ik gespeeld heb op Firstlook:
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Advertentie

Een gedachte over “Moet jij de Uncharted collectie kopen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s