De wasteland gevuld met sfeervolle muziek

Ik doe  de deur open en staar voor mij uit. Dit geelbruinige landschap heb ik nog nooit eerder gezien. De leegte van de enorme omgeving staat klaar om ontdekt te worden. Met mijn Pip-Boy selecteer ik een radiozender. De muziek klinkt door mijn koptelefoon en alles klikt.

Voor sommigen is het al weer jaren geleden dat ze dit meemaakten. Ikzelf had afgelopen weekend nog het geluk om dat voor de allereerste keer te ervaren. Door de release van Fallout 4 pakte ik het cd’tje van deel 3 erbij en begon mijn allereerste avontuur.

Toen ik eindelijk was ontsnapt uit Vault 101 liep ik door de wasteland. Een prachtige, kleurarme omgeving dat vol zat met mensen, alleen kon ik in eerste instantie geen kip vinden. Ik vond een paar grote pilaren, dat vroeger een stuk snelweg moest voorstellen. Uiteindelijk vond ik het dorpje Megaton.

In dat dorpje waren bijzondere mensen. Zelf vond ik de Ghoul het interessantste wezen. Dat is een mens dat het vallen van nucleaire bommen heeft overleefd. Niet zonder offer, want het gezicht ziet er niet meer uit. Er zijn zoveel personages en er zitten zoveel verhalen achter, dat je eigenlijk wel uren wilt blijven en praten.

Uiteindelijk is het tijd om de omgeving te verkennen. Ik doe de radio weer aan en de klassieke muziek van Galaxy News Radio komt mijn oren binnen. Alles wordt kleurrijker, alles wordt voller. De wereld begint te leven. Ik begin te springen en te swingen.

Dan zet ik de radio uit. Het is weer leeg. De wereld is weer bruin. De mensen zijn weg, al begin ik te twijfelen of ik ze ooit heb gezien. Ik zie een raider, dus ik zet het op een lopen. Ik pak mijn wapen, begin te schieten, maar mijn kogels zijn op. Het is allemaal net iets minder leuk zonder de muziek.

De muziek geeft Fallout 3 dat lekkere sfeertje en maakt het levendig. Zonder muziek zou Fallout niet zo mooi zijn. De hele jaren ’50-sfeer klinkt in alles door, maar in de muziek het beste. Ik speel het spel nog steeds. Ik weet vrij zeker dat het komt door de muziek.

Telkens blijf ik terugkomen, om dat lekkere nummer weer te horen afspelen. Om de wereld net iets kleurrijker te zien dan het is. Om net iets meer mensen tegen te komen. De wereld is zo grauw en ruw, maar de muziek maakt het weer mooi. Een sfeervolle wasteland, een leegte met stijl.

Koop bij bol.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s