Firstlook: Utrecht nerdcentrum van Nederland

Eén keer per jaar komen alle nerds van Nederland naar buiten. Ze komen uit hun huizen gekropen om gloednieuwe games te spelen en elkaar voor het eerst in het echt te zien. Firstlook is het grootste game-evenement van de Benelux en vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Dit jaar was het voor de tweede keer dat ik erheen ging. Nu moet ik zeggen dat de beurs altijd vol zit met de bijzondere mensen, die je eigenlijk allemaal kunt opdelen in categorieën. Ik spotte dit jaar de volgende types:

Kleine fans

De kleine fans waren de schattigste mensen op de vloer. Deze kinderen wachtten kei-enthousiast in de rij om schietspellen te bekijken die ze nog lang niet mogen spelen en om hun grote voorbeelden te ontmoeten:

De YouTubers

Een hoop jongeren filmden stands, games, mensen en een enkeling zichzelf voor hun YouTube kanaal. Enkelen deden zich voor als verslaggever, met hun dure spiegelreflexcamera of mobiele telefoon. Ook maakte ze veel beelden van:

DSC03478.jpg

Cosplayers

Zelf zou ik nooit een pak aantrekken, zodat je lijkt op een gamepersonage. Toch bewonder ik de mensen die zichzelf hebben gekleed als bijvoorbeeld Mario. Cosplayers maken de beurs tot een fantastische plek om rond te kijken.

De 14-jarigen

Dit zijn de buitenbeentjes op school, die verzamelen op de beurs om eindelijk zichzelf te kunnen zijn. De 14-jarigen denken dat ze wel wat over games weten, maar meestal kennen ze niet meer dan Minecraft of FIFA.

minecraft_plaatje.jpg

Hardcore fans

Dertigers die naar Firstlook komen en checken wat voor nieuwe spelletjes eraan komen: ik vind het een beetje zielig. Je bent toch wel een keer er klaar mee? Je moet vooral doen wat je leuk vind, maar doe dat dan lekker thuis.

Meegesleurde vriendinnen

Eigenlijk wilde ze hier niet zijn, maar zijn overgehaald door haar gamervriend. Verslagen zitten ze te wachten totdat haar vriend klaar is of je ziet ze moe lopen naast haar enthousiaste vriend. Het is echt fantastisch om hun lege, ontevreden blikken te zien.

Ubisoft.jpg

Eén keer per jaar komen alle gamers uit de Benelux bij elkaar, om samen in Utrecht te vieren dat gamen de beste hobby ter wereld is. Eén keer per jaar is Utrecht het nerdcentrum van Nederland.

Ga jij wel eens naar een game-evenement?

Advertentie

2 gedachtes over “Firstlook: Utrecht nerdcentrum van Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s