Hoe de Marvelfilms mij hebben veranderd

Of ik nu vanochtend, zaterdagavond of pas over een week ga: Avengers: Infinity War kijk ik gegarandeerd. Het móet wel. Al tien jaar lang zie ik geweldige avonturen van diverse superhelden en dit is misschien wel de grootste en meest epische film tot nu toe.

Deze lange filmserie heeft mij gevormd als filmkijker. Toen het allemaal begon kende ik het niet eens. De allereerste film uit het Marvel Cinematic Universe (MCU) kwam uit in 2008, maar keek ik pas veel later. Ik zat dat jaar met mijn vader in de bioscoop naar Quantum of Solace te kijken. Op mijn twaalfde was ik namelijk een groot fan van de James Bond-franchise en had ik de films in een rap tempo allemaal gezien.


#3: Guardians of the Galaxy

Een fantastische bioscoopervaring. Naast de heerlijke humor en actie, ziet het er ook nog eens Star Wars-erig geweldig uit! Altijd heerlijk om weer aan te zetten.

Guardians of the Galaxy-1


Nu viel Quantum of Solace wel een klein beetje tegen, terwijl Iron Man en The Dark Knight lieten zien dat superheldenfilms enorm vet kunnen zijn. Wist ik veel. Pas in 2012 zag in Londen een poster van The Avengers en daarmee leerde ik het MCU kennen. Eenmaal thuis keek ik de toen nog zes films en kon niet wachten totdat ik er een op het grote scherm kon zien.

Iron Man 3 keek ik voor het eerst in de bios. Mijn vriend, zelf toendertijd een stripboekfan, kwam een stuk minder enthousiast de zaal uit dan ik. Sindsdien bekeek ik elke MCU-film in de bioscoop, behalve dan Thor: The Dark World en Ant-ManDoctor Strange zag ik zelfs voordat hij uit was in een persvoorstelling!


#2: The Avengers

De ultieme, grootschalige actiefilm! De introducties van iedereen zijn ongelooflijk goed gedaan en de film houdt niet op met vette actie geven.

The Avengers-1


Sinds Iron Man 3, sinds 2013, is er een hoop verandert in mijn leven. Nu kijk ik maar liefst 300 films per jaar en kijk ik ook met meer precisie. Toendertijd keek ik nog wel ‘even’ alle X-Men films op een rij of deed ik in twee weken een MCU-marathon om mijzelf weer op te frissen.

Voor Avengers: Infinity War lukte het om maar twee MCU-films te herkijken: Iron Man en The Avengers. Dat terwijl ik nog zulke goede tips gaf! Dat is niet erg. Alles verandert. Vroeger keek ik gewoon minder verschillende films.


#1: Captain America: The Winter Soldier

Naast goede, gegronde gevechten die alleen zonder vliegende en onverwoestbare superhelden kunnen, is het een fantastisch spionagethriller.

Captain America The Winter Soldier-1


Het is mooi om nostalgisch te worden van een paar actiefilms. Het voelt ergens wel heel stom, maar het is een oprecht gevoel. Het is net zoals de band die je krijgt met je favoriete, langlopende tv serie, zoals Friends of How I Met Your Mother. Terwijl de seizoenen verstrijken, groei jij langzaam, net als de personages, ouder en ouder.

Over tien jaar, wanneer ik weer terugdenk aan dit grote Avengers filmmoment, hoop ik weer gegroeid te zijn. Er is wel één ding wat ik hoop dat er nooit verandert: mijn liefde voor het Marvel Cinematic Universe.

Advertentie

Een gedachte over “Hoe de Marvelfilms mij hebben veranderd

  1. Ik heb zowel Black Panther als Infinity War nog niet gezien. Sta er ook niet zo om te springen. Stuk voor stuk zijn die films allemaal enorm entertaining, maar ik wacht net zo goed op een release dan dat ik het allemaal per sé in de bios moet zien. Dat had ik bij Batman Begins & The Dark Knight nog wel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s