Een kast vol dvd’s

Wat voor collectie heb jij? Ikzelf heb een grote kast met bijna honderd schijfjes, 25 videobanden en daarnaast nog zo’n honderd games. Een prima collectie voor een filmfan, vind ik zelf.

Maar dan zet ik Netflix aan en kijk ik een andere film. ’s Avonds, voor het slapen gaan, kijk ik dan nog een keer naar mijn kast en vraag ik mijzelf af: waarom? Wat moet ik met al die uren aan opgeslagen vermaak?

In een wereld waarin iedere film op internet klaarstaat terwijl je wacht, lijkt het niet nuttig om een eigen collectie te beheren. Online streamt het in full HD naar je beeldscherm, of het nu een flatscreen of een smartphone is. Dat zou een dvd’tje niet zomaar kunnen.

Waarom dvd’s

Maar waar je Netflix vertrouwt om Star Wars voor je te bewaren, kom je net wanneer je hem wil kijken erachter dat die plots is verdwenen. Een pijnlijk, waargebeurd verhaal. Toen kwam mijn eigen dvd wel erg gelegen.

Het zelf hebben van een film voelt ook gewoon goed. Zelfs het verzamelen kan een hele leuke hobby op zichzelf worden. Dat had ik een tijdje met mijn games. Toen kocht ik er meer dan ik ooit in mijn leven zou kunnen spelen,.

Een (te?) grote collectie

Nu is er wel wat verschil tussen een collectie van dertig uur durende spellen en vette films. De kunst is om te kopen wat je echt heel graag wil kijken. Je favoriete films (en series) die je zo vaak als je kan wilt zien.

Als ik, net als Netflix, een oneindige collectie van films wil hebben, kan ik nog wel wat extra kastruimte gebruiken. Oh, en natuurlijk heel wat geld. Maar honderd schijfjes voor als het internet eruit ligt, moet wel meer dan voldoende zijn. Voor nu 😉

Advertentie

3 gedachtes over “Een kast vol dvd’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s