BLOGATHON: De Filmproducten

Yes, De Filmkijker organiseert ook dit jaar weer nieuwe blogathons en dat is leuk! Een heleboel andere bloggers doen mee aan deze eerste blogathon van het jaar. Om alle inzendingen te zien, raad ik aan om hierheen te gaan.

Maar wacht even: waar gaat deze blogathon dan over?

Filmproducten. Bepaalde objecten uit films die belangrijk zijn voor het verhaal. Wat zouden wij, als bloggende filmliefhebbers, toch met deze rekwisieten doen als we ze in onze handen krijgen?

Zeven vragen, zeven antwoorden.

FilmproductenBlogathon-1000x563

1. Wat er precies in Vincent en Jules’ koffer uit Pulp Fiction zit, komen we niet achter. De gouden gloed die het geeft bij het openen staat symbool voor “het ultieme” of iets wat nauwelijks te vinden is. Welke film zit er in jouw Pulp Fiction-koffer?

Iets wat niet bestaat: een andere versie van Return of the Jedi, waarbij de eerste regiekeuze van George Lucas – Steven Spielberg – regisseert, of in ieder geval de versie waarbij producent Gary Kurtz was betrokken. Dat was tenslotte dé man verantwoordelijk voor de fantastische eerste twee delen. In ieder geval iemand aan het roer met meer focus op een goede film (en goede special effects) dan de speelgoedverkoop.

2. Voor één keer mag je de DeLorean van Back to the Future gebruiken om terug in de tijd te reizen en weer terug. Welke filmgerelateerde periode zou je naartoe gaan?

Een van de twee grote Hollywood overgangen: die naar geluid eind jaren ’20 of die naar widescreen eind jaren ’50 en ’60. Zelf zou ik dan toch kiezen voor de laatste, juist omdat ik er al best wat op heb gefocust zo’n jaar geleden. Alleen ben ik toch benieuwd wat ik er dan ga doen als tijdstoerist. In ieder geval naar de bioscoop?

3. Na de tijdreis ga je voldaan naar bed. De volgende ochtend blijk je vast te zitten in je eigen Groundhog Day! Om uit deze dagsherhaling te ontsnappen moet je alle films uit één genre kijken. Welk genre kies je en welke zou je persoonlijke hel zijn?

Stiekem heb ik Letterboxd gebruikt om te kijken hoeveel films er binnen elk genre ongeveer vallen. Waarschijnlijk kies ik voor Adventure, maar met Action zou ik mij ook prima kunnen vermaken. Er zijn maar weinig genres waar ik niet alle films van zou willen zien. Mijn hel? Foreign. Veel heb ik niet tegen niet-Engelstalig, maar ik moet toch íets kiezen?

Ik ken nauwelijks genres waar ik niet alle films van wil zien.

4. Je bezit de Neuralyzer uit Men in Black. In welke film en bij welk personage zou je het gebruiken om de film te veranderen?

Om de James Cameron-blockbuster Avatar net een andere draai te geven, zou ik het hoofdpersonage Jake, wanneer hij in zijn blauwe Avatar in de natuur vast komt te zitten, hem vertellen dat hij een soortgenoot is in plaats van een mens. In dat geval zou ik de film bij het wakkerworden ook laten beginnen. Jake en het filmkijkend publiek heeft geen idee waarom zijn eigen volksgenoten hem niet kennen en waarom de mensen zo heftig hem zoeken.

Wel zou ik de film dan ook anders noemen. De arc van Jake gaat hierdoor wel verloren (als soldaat kwam hij aan, als soortgenoot vecht hij zijn legercommandant aan het einde) en het mysterieuze verhaal lijkt wel heel erg op iets wat J.J. Abrams zou maken. Wel had het, net als met Passengers hieronder, door zo’n structuurwijziging de film net wat interessanter gemaakt.

5. Als je, net als Cobb in Inception, zomaar iemands dromen kon binnenstappen, bij welk personage zou je dat doen en hoe zou dat eruit zien?

Niet het meest rare dromenrijk ooit, maar ik ga voor Theodore, Joaquin Phoenix’ personage in Her. Hij leeft in een toekomstige stad en voelt zich erg alleen. Gelukkig is er een nieuwe, vrouwelijk klinkende OS waar hij een hele fijne relatie mee krijgt.

In zijn dromen moet Theodore wel de meest lieve voorstellingen hebben van hoe zijn computer eruit zou zien in het echt. Zijn dromenland zal bestaan uit voorstellingen van zijn relatie met haar, als ze in het echt zou bestaan. Als kijker van de film Her kun je je uitstekend voorstellen hoe die fantasie zou zijn, omdat het gewoon een steengoede film is!

Ik hecht weinig waarde aan films ‘voor het eerst’ zien.

6. Lacuna Inc, het bedrijf in Eternal Sunshine of the Spotless Mind, opent net een vestiging om de hoek. Welke film haal je uit je geheugen om hem nog eens voor het eerst te ervaren?

Zelf hecht ik weinig waarde aan een film ‘voor het eerst’ zien. Misschien wil ik liever wel dat ik alle films al heb gezien en ik nu alles voor een tweede keer keek. Als ik toch een film uit mijn geheugen zou verwijderen, kies ik wel voor Star Wars. Ik vrees alleen wel dat ik hem nu niet meer zo indrukwekkend ga vinden.

7. Naast Lacuna Inc start er nog een bedrijf: Total Recall’s Rekall. Welk filmpersonage zou je willen ‘ervaren’?

Behalve natuurlijk Arnold Schwarzenegger in Total Recall zou ik gaan voor Marty McFly in Back to the Future. Het avontuurlijke leven van een tijdreiziger zou ik zelf wel willen beleven. Maar John McClaine, James Bond of ieder personage dat Schwarzenegger speelt is ook best prima.

Ook meedoen aan deze blogathon? Kijk voor meer informatie op De Filmkijker!

Advertentie

7 gedachtes over “BLOGATHON: De Filmproducten

   1. De basis van SEO is zo min mogelijk lijken op een robot. Op lange termijn is dat wat Google steeds nastreeft, om mensen die met truckjes proberen hogerop te komen te straffen. Wat altijd werkt: originele(re) content, met de zoekwoorden subtiel op juiste plekken [denk aan titels, koppen, intro, begin van alinea].

    Dus niet dingen een op een kopieren, maar zoveel als je kunt herschrijven. Misschien kom ik hierdoor als je op deze blogathon googelt wel hoger dan de rest te staan (al merk ik daar niks van haha).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s