Bojack Horseman: S4 – De late, onnodige, korte en redelijk saaie recensie

Het vierde seizoen van Bojack Horseman verscheen 8 september op Netflix. Als grote fan liet ik hem toch even zitten. Mmm… had ik voorspeld dat die tegen zou vallen?

Het is onwijs lastig om niet gewoon alles wat ik zei in de recensie van het derde seizoen te herhalen. Daarom lijkt het me ook geen goed idee om een lange recensie te schrijven. Het is ongelooflijk hoe goed alle losse afleveringen zijn en elke keer weer sta ik verstelt hoe de schrijvers de complex verweven verhaallijnen zo simpel weten te brengen – en dat ook nog in 27 minuten!

Het essentiële aan mijn recensie (steeds) is dat je je niet moet laten leiden door het eerste seizoen van de serie of door de look van het alles. Het is een absurdistisch komediedrama die heel goed weet wanneer die grappig kan zijn en wanneer het de emotionele kant moet laten zien. Het tempo is hoog, het idee interessant. Hollywoo(d) blijft een vreemde plek en Bojack Horseman is een uitstekend beginpunt voor die wereld.

Langzamerhand begint het idee wel oud te worden. De afleveringen blijven fantastisch, laten we dat niet vergeten, maar de verhaallijn lijkt nu wel in een cirkel te gaan. Dat zal wel passen bij het lege L.A. leven, maar het is niet voor niets dat het zolang heeft geduurd voordat ik deze echt steengoede serie weer aan heb gedrukt.

Al lijkt me een Bojack Horseman post-#metoo best interessant…


Andere stukken

Letterboxd

Recensie van The Empire Strikes Back: mijn nieuwe favoriete film.

Cine.nl

De Star Wars Hypetrain

Advertenties

3 gedachtes over “Bojack Horseman: S4 – De late, onnodige, korte en redelijk saaie recensie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s