E3 2016: De 8 games die ik nú wil hebben!

Stel je voor: aan het einde van E3 2016 mag ik acht spellen naar huis meenemen. Welke zou ik kiezen? Hoewel ik er eigenlijk veel meer wilde kiezen, maakte ik toch een lijst van acht games. Deze spellen wil ik nu hebben!

De E3 2016 is helaas alweer voorbij. Het weekje vol gamepret zit er weer op. Ik heb genoten van de vele nieuwe spellen die voorbij kwamen en de video’s die ervan werden gemaakt. Ook waren de persconferenties gevuld met allerlei nieuwtjes en aankondigingen.

Na zo’n week krijg je gewoon zin om spellen te kopen. Gelukkig heb ik al meer dan genoeg spellen om ooit uit te kunnen spelen. Omdat ik toch de hele E3 had gevolgd, kon ik toch wel bij mijzelf nagaan welke spellen ik zou willen kopen. Als ik er acht mocht kiezen, welke zouden het zijn?


 1. Mafia III

mafiaiii_retaliation.png

Van de geschiedenis hou ik veel, met als hoogtepunt de jaren ’40. Vandaar dat ik de verhalende openwereldgame Mafia II (2010) erg tof vond. Mafia III (2016), het vervolg hierop, speelt zich af in de jaren ’70. Een gloednieuwe ontwikkelaar maakt dit spel, met hulp van de Mafia II-makers. Hopelijk is dit spel net zo leuk en verhalend als zijn voorloper.


 1. Detroit: Become Human

Detroit008

Van de verhalende games van Quantic Dream ben ik enorm fan. Hun spellen zijn zowat interactieve films, waarin je als speler verschillende keuzemogelijkheden hebt. Toch was niet iedereen enthousiast over hun vorige game Beyond: Two Souls (2013) met Inception (2010) actrice Ellen Page. Ik vond hem daarentegen fantastisch en kan daarom niet wachten op hun nieuwe spel Detroit: Become Human (NNB*).


 1. The Walking Dead: Season 3

The-Walking-Dead-Season-2-Episode-2-1

Ook The Walking Dead: Season 3 (2016) is een sterk verhalend spel. Zoals je merkt hou ik van dit soort games. De gameplay is zo simpel als klikken waar je heen wilt en wat je wilt zeggen. Hierdoor maak je keuzes die het verhaal van het spel beïnvloeden. De maker van deze point-and-click spellen (Telltale Games) levert eigenlijk altijd een goed resultaat af, maar de seizoenen van The Walking Dead zijn wel echt de besten.


 1. Spider-Man

Screenshot-2016-06-13-22.16.14

Het is lang geleden dat er een goed spel over een superheld uitkwam zonder Batman in de naam. Toch denk ik dat dit net aangekondigd spel Spider-Man (NNB*) erg goed wordt, want het personage past goed bij de ontwikkelaar. Insomniac Games heeft een cv van erg beweeglijke, grappige, kleurrijke en vooral goede games. Denk maar aan Sunset Overdrive (2014) of Ratchet & Clank (2016). Spider-Man past goed in dit rijtje.


 1. Battlefield 1

rendition1.img.jpg

Hoewel ik in dit spel erg veel zin heb, staat hij toch wat lager op dit lijstje. Dit komt omdat ik al alle voorgaande Battlefield-delen in mijn bezit heb, met uitzondering van Hardline (2015) en Vietnam (2004). Nu moet ik zeggen dat Battlefield 1 (2016) er niet alleen prachtig uitziet, maar ook net zo lekker gaat spelen als voorgaande delen. En dan heb ik het nog niet eens over de briljante Eerste Wereldoorlog-setting gehad.


 1. Watch Dogs 2

WD2_screen_thewrench_e3_160613_230pm_1465823085.0

De voorloper van dit spel Watch Dogs (2014) teleurstelde vele fans. Het eindresultaat was niet zo goed als de trailers deed vermoeden. De minder goede graphics en het saaie, serieuze verhaal waren vooral kritiekpunten. Watch Dogs 2 (2016) ziet er een stuk minder serieus uit, maar ik ben erg benieuwd of dit deel wél zo goed wordt als de gemiddelde GTA.


 1. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

grw_news_announcement_e3_208994

Net als bij Watch Dogs (2014) en Tom Clancy’s The Division (2015) verkondigt Ubisoft Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands (2016) alsof het dé ultieme game is. Als we de vorige twee titels als voorbeelden moeten nemen, weten we dat we nog moeten afwachten of de beloftes waar worden gemaakt. Helemaal als ik kijk wie de ontwikkelaar is: Ubisoft Paris, voorheen de kracht achter de Just Dance spellen…


 1. We Happy Few

WeHappyFew_2_ExitBobby_PreAlpha

Indiegames hebben iets schattigs. Het is altijd klein, maar fijn. Ontwikkelaars van dit soort kleine spellen hebben meestal een briljant idee, maar de vraag is of ze er een goed spel van kunnen maken. We Happy Few (2016) ziet er erg interessant uit en is weer heel verhalend. Toch werd ik niet zo enthousiast van het vorige spel van de ontwikkelaar (Contrast (2013) ), dus ik vraag me af of dit wel zo top wordt.


*Nog niet bekend

Bij welke spellen valt jouw mond open? Welke spellen zou jij nú willen hebben? Laat het mij weten in de reacties!

Advertentie

8 gedachtes over “E3 2016: De 8 games die ik nú wil hebben!

 1. Ik heb het niet heel erg strak gevolgd, maar als ik een PS4 of Xbox One zou hebben zou ik wel benieuwd zijn naar Mafia III (vorige deel vond ik erg leuk) en daarnaast vooral het VR aanbod omdat dat echt een andere beleving is. De meeste games zijn niet wezenlijk anders ten opzichte van de vorige generaties, behalve dan op grafisch gebied (maar ook dat vind ik vaak erg tegenvallen).

  Geliked door 1 persoon

  1. Zeker waar! Daarom koop ik de spellen nu ook niet, maar zou ik ze alleen willen hebben :p Ik weet niet of je zelf al eens zo’n VR-bril op je hoofd hebt gehad, maar daarvoor moeten de graphics op het moment nog wel ietsje omhoog. Ik heb nog wel het idee dat de meeste VR-games letterlijk overgezet zijn van hun 2D-variant. Dat is niet voldoende. Ik geloof in een VR toekomst met spellen en genres die voor VR zijn bedacht. Al zie ik nog steeds niet iemand in de huiskamer later met een bril op zijn hoofd te zitten gamen.

   Like

   1. Ik heb tot nu toe nog geen VR headset opgehad, maar ben erg benieuwd naar de ervaring met een Oculus of Rift, want dat zijn natuurlijk de apparaten die het overtuigend moeten maken. Denk wel dat er genoeg mensen zo’n ding zullen aanschaffen, vooral omdat Sony het naar een groter publiek zal brengen (het is relatief goedkoop in vergelijking met de PC varianten).

    Geliked door 1 persoon

   2. Zelf heb ik al wel een prototype van de Oculus Rift opgehad en de Samsung Gear VR. Nu moet ik zeggen dat het een hele unieke ervaring is, maar ik vroeg me vooral af of het iets normaals kan worden. Ach, in 2007 stonden we met zijn allen de Wii Remote door de kamer te slingeren, dus wie weet waar we over vijf jaar zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s