De Most Wanted ervaring

Tien jaar geleden ging ons gezin op bezoek bij een paar vrienden. Ik keek op zolder, waar een jongen een racespel speelde. Vanaf dat moment moest ik dat spel ook hebben. Een paar maanden later was het zover: kleine Wilco kocht Need for Speed Most Wanted.

Fans beschouwen Need for Speed Most Wanted als een van de beste delen uit de Need for Speed serie. De kracht van het spel zit in het simpele, maar motiverende verhaal, gecombineerd met de vreselijk spannende politieachtervolgingen. De besturing is sterk: realisme en arcade perfect in balans.

190073_full.jpg

Uitspelen

Sinds 2005 heb ik Most Wanted twee keer proberen uit te spelen. De eerste poging lukte bijna, totdat de computer crashte. Meteen daarna probeerde ik het nog een keer, maar ergens halverwege strandde ik. Tot mijn grote spijt heb ik het geweldige spel nooit uitgespeeld.

Tot afgelopen maand. Ik begon Most Wanted opnieuw te spelen en merkte nauwelijks iets van de decennia ertussen. Ook was ik erg vertrouwd met de besturing, waardoor het begin van het spel soepel verliep. Langzaam maar zeker werd het wel iets uitdagender.

7

PC all the way

Doordat ik op de computer Most Wanted speelde, kon ik mods en cheats gebruiken. Zelf maakte ik daar nooit gebruik van. Wat ik wel deed, is het spel afsluiten als de politie mij pakte. Hierdoor werd ik nooit volgens het spel daadwerkelijk gepakt, waardoor ik niet langzamerhand mijn auto’s verloor.

Mijn jeugdige ik smeekte me om het spel uit te spelen, om Razor eindelijk te verslaan. Uren gingen voorbij dat ik op topsnelheid aan het genieten was van de lekkere achtergrondmuziek. Soms kon ik meezingen gewoon niet onderdrukken.

091505_nfsmw_4.jpg

Geslaagd!

Maar het is mij gelukt. Ik heb Need for Speed Most Wanted uitgespeeld. Mijn jonge ik kan trots op mij zijn, al begin ik mij wel af te vragen hoe slecht ik vroeger was in gamen. Het spel raad ik aan voor iedere racefan, zelfs al is het spel tien jaar oud. Most Wanted is meer dan een spel. Het is een ervaring die je niet mag missen.

Koop bij bol.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s