Jim Bakkum, zombies en de eerste aflevering van Legion – FOXpital

Als de eerste aflevering van Legion af is gelopen, slaak ik een zucht. Het is helaas al bijna voorbij. We worden uitgenodigd om bij Dokter Rotterdam een spuitje te nemen. Het is een echte spuit, gevuld met een shotje, die je dan in je mond moet leegspuiten. Na twee cocktails kan dit er ook nog wel bij.

FOXpital; FOXtipal, elke keer weer schrijf ik het verkeerd.Op donderdagmiddag worden we om 15:00 uur verwacht op een speciale locatie in Amsterdam. FOX zal vandaag drie series presenteren: The Band, The Walking Dead en Legion. Maar hoe en wat, ik had in ieder geval geen idee.

De tekst gaat door onder de video.

K3 zoekt geen K3

Het evenement is een leuke woordspeling op hospital, en dat zag je in alles terug. Voornamelijk de wachtkamer, de allereerste kamer waar we binnenkwamen, was helemaal in het teken van een retro ziekenhuis. Brancard, pillen en volledig in kostuum gehulde verpleegsters.

Na een korte presentatie van het nieuwe FOXhoofd over welke series er komende tijd te zien zijn, liepen we de zingende Jim Bakkum tegemoet. Hij liet ons de eerste beelden van de gloednieuwe Nederlandse/Belgische talentenshow The Band zien. Na de promo stelde een van de aanwezigen de belangrijke vraag wat deze talentenshow onderscheid van de rest. Het antwoord (niet Jim’s woorden) is: het is een mannelijke K3 zoekt K3. Ik kan het wel uitkotsen, maar het is zeker beter dan de zoveelste ‘we zoeken iedereen’-show.

The Band komt vrijdag 17 februari om 20:40 op FOX

theband-jim-bakkum
Jim ❤

The Crawling Dead

Gelukkig gingen we al redelijk snel naar de kelder. Hier stonden de zusters klaar om ons een hapje en een drankje aan te bieden. Het klonk alleen niet zo fris. Bloed, hersenen, je moet er maar van houden. Twee liefhebbers daarvan kwamen plotseling uit de kast kruipen. Het bange publiek (het merendeel was vrouwelijk, dat is gewoon een feit) stond niet gelijk met een kruisboog klaar om de levensechte zombies af te maken.

Maar tijdens dit hele gebeuren had ik wel medelijden met Noah Zeeuw. Hij probeerde heel enthousiast over The Walking Dead ons rond te leiden en al vragend zijn toeschouwers te laten opleven. Maar tevergeefs. Toen eenmaal de zombies door het gillende massa gingen, kon zelfs de schoonheid van het interviewende model Yfke Sturm niet mijn aandacht vasthouden. En geloof me, ik heb het geprobeerd.

The Walking Dead is maandag 13 februari om 22:00 terug op FOX

legion-dan-stevens-aubrey-plaza
Legion is fantastisch 🙂

Crazy Fargo

Maar mijn favoriete gedeelte moest nog komen. We namen met zijn allen plaats in een zaal met een beamer, om de allereerste aflevering van Legion te kijken. Sowieso keek ik al enorm uit naar deze nieuwe Marvel serie, maar met een cocktail werd die nog beter. Dat de aflevering vroegtijdig stopte en we zonder ondertitels verder moesten, vergeef ik ze heel erg graag.

De serie speelt zich af in een psychiatrisch centrum, waar David is gediagnosticeerd met schizofrenie. Legion speelt hier heel mooi visueel op in. Constant vraag je je af: wat is echt en wat is nep? Het is een gekke Fargo met in de hoofdrol een enorm sterke superheld, zonder dat hij dat al weet. De personages om hem heen zijn ook heerlijk raar. Deze aflevering gaan jullie komende donderdag ook te zien krijgen. Ik raad hem zeker aan!

Legion is te zien vanaf donderdag 9 februari om 22:00 op FOX

Advertentie

4 gedachtes over “Jim Bakkum, zombies en de eerste aflevering van Legion – FOXpital

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s